Yahudi kulübü rugby’de Arjantin şampiyonu oldu

Arjantin’in ulusal takımlar arasında ‘Yahudi kulübü’ olarak bilinen rugby takımı Hindu Club, Belgrano Atletic’i 38-23 yenerek Arjantin Lig Şampiyonu oldu.

Spor
23 Mayıs 2016 Pazartesi

Geçen seneki zaferden sonra Hindu Club böylece ikinci defa şampiyon oldu.

Buenos Aires bölgesinin takımı olan Hindu’nun maçlarında taraftarların oyuncuları desteklemek için İsrail bayrağı ile tezahürat yapmaları dikkat çekiyor.

Taraftarları arasında birçok Yahudi asıllı kişinin olduğu takım için maçlarda söylenen bir şarkının sözleri ise merak uyandırıcı; “Bizim arkadaşımız yok çünkü biz Siyahlarız, biz Yahudileriz.” Ancak Arjantin kültüründe ‘siyah’ ABD’de olduğu gibi Afrika kökenli vatandaşları ifade etmiyor. Burada siyah, Anglosakson kökenli oyunun çoğu beyaz oyuncusunun rengine  tezat teşkil eden koyu tenli Hindu takımının oyuncularını temsil ediyor.

Arjantin’de 60’lı yıllardan bu yana Hindu Kulübünün bulunduğu bölgede yaşayan  Yahudilerin çokluğu dikkat ekiyor. Resmen Yahudi takımı olmamasına rağmen bölgede yaşayan çoğu Yahudi ailenin takımı tuttuğu ve kulübe üye olduğu biliniyor.  Arjantin’in  tek Yahudi rugby takımı olan  Hebraica ise şimdilik  amatör kulüpte oynuyor.