Var mı Sevilla gibisi?

La Liga ekibi Sevilla, bu sezon deplasmanda galibiyet alamamasına rağmen Avrupa Ligi´ne gitmeyi garantileyerek oldukça ilginç bir istatistiğe imza attı.

Spor
18 Mayıs 2016 Çarşamba

Bu sezon sergilediği performansla dikkat çeken birçok takım bulunurken; bunlar arasında hiç şüphesiz en ilginç istatistiğe imza atan takım La Liga ekibi Sevilla oldu.

Süper Lig ve Avrupa'nın 5 büyük ligine (Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya, Fransa) baktığımız zaman, La Liga'da sezonu yedinci sırada tamamlayan Sevilla'nın deplasmanda hiç galibiyet alamamasına rağmen, Avrupa Ligi biletini cebine koyduğunu görüyoruz.

Bu sezon 52 puan toplayan Sevilla, evindeki harika performansıyla 43 puan alırken, deplasmanda ise galibiyet alamadan sadece 9 puanı hanesine yazdırabildi.

Sevilla bu ilginç istatistiğine rağmen, seneye Avrupa'da olmayı garantilerken; Endülüs ekibinin önünde Avrupa'ya gitmek için halen üç yol bulunuyor.

İspanya Copa Del Rey'de (Kral Kupası) Barcelona ile final oynayacak olan Sevilla, Liverpool ile de Avrupa Ligi finalinde karşı karşıya gelecek.

Sevilla, Liverpool'u yenip Avrupa Ligi'nin kazandığı takdirde gelecek sezon Şampiyonlar Ligi grup aşamasında mücadele edecek.

Sevilla, Avrupa Ligi'ni kazanamayıp, İspanya Kral Kupası'nı kazanması halinde ise gelecek sezon Avrupa Ligi grup aşamasında boy gösterecek.

Sevilla, bahsedilen iki kupayı da kazanamaması durumunda ise gelecek sezon Avrupa Ligi 3. ön eleme turuna katılacak.