De Niro ve Foster’e saygı duruşu

Martin Scorsese’nin 1976 yılında Altın Palmiye Ödülü kazanan efsanevi filmi ‘Taksi Şöförü’nün 40. yılını kutlayan 69. festival, filmin iki kült oyuncusu Robert de Niro ve Jodie Foster’e saygı duruşunda bulundu. De Niro’nun rol aldığı son film, Venezüellalı yönetmen Jonathan Jakubowicz’in ‘Taş Eller/ Hands of Stone’u festivalde özel bir seansla gösterildi.

Viktor APALAÇİ Sanat
18 Mayıs 2016 Çarşamba

Henüz 13 yaşında iken rol aldığı ‘Taksi Şoförü’ ile parlak kariyerine başlangıç yapan Jodie Foster’in yönettiği son film ‘Para Canavarı/ Money Monster’de Cannes’da özel seansta gösterildi.

Gerçek bir heyet öyküsünden alınan ‘Tal Eller’ Panamalı boksör Roberto Duran (Edgar Ramirez) ve antrenörü Ray Arcel’in (de Niro) 70’li ve 80’li yıllarda, boks dünyasında fırtına gibi esen öyküsüne odaklanıyor.

Film Duran’ın, dönemin efsanevi eldivenlerinden Sugar Ray Leonard’la ölümcül mücadelesine de yer veriyor. 2 Oscar Ödüllü aktör, jüri başkanlığı da yaptığı Cannes’a dönmekten memnun olduğunu söyledi ve ilave etti: “Bu yıl, çok iyi bir film olduğuna inandığım ve gurur duyduğum ‘Taş Eller’ ile burada olmaktan ve sinema dünyasından sayısız dosta rastlamaktan büyük keyif aldım.”

Yine Martin Scorsese yönetiminde bir boksörü canlandırdığı ‘Kızgın Boğa/Racing Bull’ başyapıtıyla Oscar kazanan de Niro’nun boks sporuna olan tutkusunu bilir. Boks konulu filmimize müthiş bir katkısı olduğuna inandığım ve sinema endüstrisinin en önemli karekterlerinden biri olan de Niro’ya festivalin saygı duruşunda bulunmasını takdirle karşılıyorum.”

De Niro gibi iki Oscar’lı Jodie Foster, sinemadaki dördüncü yönetmenlik denemesi ‘Para Canavarı/ Money Monster’ın polisiye konusuyla, canlı yayın esnasında stüdyo basan bir gencin program sunucusu olan bir TV yıldızını rehin alışını anlatıyor. Televizyondan borsa tüyoları veren Lee Gates (George Clooney) yayındayken, sahip olduğu her şeyi Gates’in tavsiyeleri yüzünden kaybeden Kyle Budwell (Jack O’Connell) tarafından rehin alınır. Bu inanılmaz olay milyonlarca insan tarafından izlenirken Gates ve programın yapımcısı Patty Fenn (Julia Roberts) zamana karşı bir ölüm kalım pazarlığına girişirler.