Avishai Cohen’i kaçırmayın

Sanat
18 Mayıs 2016 Çarşamba

Bass Player dergisinin yüz yılın en etkin yüz basçısı arasında gösterdiği, dünyaca ünlü kontrbas sanatçısı Avishai Cohen, klasik müzik dünyasına doğru açıldığı projesi ‘Avishai Cohen ile Bir Gece’yi İstanbullu hayranları için 22 Mayıs Pazar akşamı saat 20.30’da İş Sanat’ta sunacak. ‘İstanbul Opera Orkestrası Yaylı Sazlar Solistleri’nin Avishai Cohen Trio’ya eşlik edeceği proje, Béla Bartok’un Romanya Halk Dansları, Ortadoğu’nun geleneksel müzikleri ve sanatçının özgün bestelerini içeren renkli bir repertuvara  sahip.

www.issanat.com.tr

‘Belgesel Fotoğraf Günleri’  İstanbullularla Buluşuyor

Fotoğraf Vakfı’nın düzenlediği ‘III. Belgesel Fotoğraf Günleri’, 20 Mayıs – 12 Haziran arasında fotoğraf gösterimleri, panel, kitap tanıtımları, portfolyo değerlendirmeleri ve atölyelerle izleyiciyi, belgesel fotoğrafla buluşturacak. Bu yıl Türkiye’nin farklı şehirlerine de yolcu olan etkinliğin İstanbul ayağı ise, 20 Mayıs saat 19.00’da, Galata’daki sergi açılışı ile başlayacak. Etkinlik, belgesel fotoğraf alanında ürün veren, akademik araştırma yapan pek çok fotoğrafçının yurtiçi ve dışından bakış açısını ve belgesel yaklaşımını çeşitli temalardaki çalışmaları ile aktarıyor. Tamamı ücretsiz olan etkinlikler Salt Galata ve Galata Fotoğrafhanesinde yapılacak. Daha fazla bilgi için:

www.fotografvakfi.com.tr 

CKM’de 5. Uluslararası Özgün Baskı Sergisi 

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi, 17 Mayıs – 7 Haziran tarihleri arasında Richard Noyce küratörlüğünde ‘V. Uluslararası Özgün Baskı Yarışması İstanbul Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Resim ve Heykel Müzeleri Derneği, 35 senedir düzenlediği ‘Günümüz Sanatçıları İstanbul’ sergilerinin yanı sıra, bu yıl da geleneksel bir malzeme olarak kâğıdın çağdaş bir perspektifle yorumlanmasına açık, uluslararası boyutta özgün baskı sergisini düzenliyor.

Tel: 0216 386 26 81