7 yıl sonra Siyah Beyaz Şampiyon

Beşiktaş Lig´in 33. haftasında Osmanlı Sporu 3-1 yenerek şampiyonluk ipini göğüsledi.

Spor
16 Mayıs 2016 Pazartesi

Siyah-beyazlılar 7 yıl aradan sonra 14. şampiyonluğuna ulaştı.

Vodafone Arena'da oynanan karşılaşmada Siyah-beyazlılara şampiyonluğu getiren golleri 21 ve 24. dakikalarda Marcelo ile 48. dakikada Mario Gomez kaydetti. Osmanlı Sporun tek golü ise 74. dakikada Pierre Webo'dan geldi.

Bu galibiyetle puanını 79'a yükselten Beşiktaş, son haftaya girilirken şampiyonluğunu ilan etti. Osmanlı Spor ise 49 puanla 5. sırada kaldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, başkan olarak ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı takım, 2012 yılından beri kulübü yöneten Orman'ın 5. görev yılında şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. Beşiktaş Kulübü'nün yapılacak olağan seçimli genel kurulunda tek aday olarak giren Orman, üçüncü dönemine şampiyonlukla başlıyor.

Türk futbolunun en tecrübeli teknik direktörlerinden Şenol Güneş de Süper Lig kariyerindeki ilk şampiyonluğu Beşiktaş ile yaşadı. Teknik direktörlük kariyerine 1988-1989 sezonunda Trabzonspor ile başlayan 63 yaşındaki Güneş, Türkiye'nin en üst düzey liginde bordo-mavili takımın yanı sıra Boluspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ı çalıştırdı.