Anne Frank’e ait masal kitabı 50 bin dolara alıcı buldu

ABD’nin Boston şehrinde bulunan bir müze Anne Frank’a ait olan Grimm Kardeşler Peri Masalları kitabını bir müzayede sonucunda 50 bin dolara satın aldı.

Dünya
9 Mayıs 2016 Pazartesi

Boston II. Dünya Savaşı Müzesi, 1925 Alman baskısı olan Grimm Kardeşler Masalları kitabına müzayedede en yüksek fiyatı veren katılımcı oldu. Kitabın kapak sayfasında Anne’ın ve kardeşi Margot’nun isimleri bulunmakta.

Kitap 1977 yılında Otto Frank’ın verdiği izni içeren mektup ile birlikte ve izin doğrultusunda New York’ta bulunan, Swann Müzayede Evinde tarafından açık arttırmaya çıkarıldı. Bu açık arttırma ile 20 yıldan beri ilk defa Anne Frank tarafından imzalanmış bir parça müzayede ile satışa sunulmuş oldu.

Kitap, Frank ailesi saklanmaya başlamadan önce yaşadıkları Amsterdam’daki apartman dairesinde bırakılmış. Kitap, savaş sonrasında,  Amsterdam’da ikinci el kitap satışı yapan bir dükkandan Hollandalı bir çift tarafından satın alınmış.

1977 yılında, kitabın sahibi çiftin çocukları, sayfalarda Anne Frank’ın ve kardeşinin isminin yer aldığını fark edince, babaları Otto Frank’a ulaşmış. Otto Frank, cevaben yazdığı mektupta kitabın bulunmasının kendisini çok etkilediğini ve Anne’ın hatırası adına kitabı saklamalarını temenni ettiği belirtmiş.