Netanyahu ABD´de 10. en hayran olunan kişi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 30 ülkeden katılımcıların yer aldığı bir internet anketinde Amerikalılar arasında hayran olunan insanlar listesine girmeyi başardı.

Dünya
11 Mayıs 2016 Çarşamba

İngiliz araştırma şirketi YouGov tarafından yapılan ankette Amerika’nın hayran olduğu 20 kişinin belirlendiği listede Netanyahu 10. oldu.

Listede ilk sırada Barack Obama yer alırken, Papa Francis ikinci, Stephen Hawking dördüncü, Donald Trump sekizinci, Dalai Lama dokuzuncu sırada yer aldı.

Fakat anket sonuçlarına göre Netanyahu’nun popülerliği sadece Amerikalı katılımcılarla sınırlı kaldı. ABD sonuçlarında Johnny Depp, Bill Clinton ve Brad Pitt’in önünde yer alırken diğer hiçbir ülkenin listesinde yer alamadı.

YouGov adayları oluştururken katılımcılara, “Günümüz dünyasında hayatta olan hangi kadın veya erkeğe en çok hayranlık duyuyorsunuz?” sorusunu sorarak listeyi oluşturdu.

Listede en üst sıradaki Amerikalı Yahudi, Vermont Senatörü ve Demokratik Parti aday adayı Bernie Sanders altıncı sırada yer aldı. Onu 16. sırada Jon Stewart takip etti.

Amerika’da en hayran olunan kadın listesinde bir numarada Michelle Obama yer aldı. Onu sırasıyla Hillary Clinton ve Ellen Degeneres takip etti. Pakistanlı aktivist Malala Yousafzai de dördüncü oldu.

Dünya çapında ise kadınlarda Angelina Jolie birinci seçilirken onu Birleşik Krallık Kraliçesi Elizabeth, Hillary Clinton, Oprah Winfrey ve Michelle Obama takip etti. Dünya çapında erkeklerde Bill Gates birinci seçilirken onu sırasıyla Barack Obama, Çinli Lider Xi Jinping, Jackie Chan ve Staphen Hawking izledi.