Trump: İnkardan kabul edilmeye doğru

CNN International, radikal söylemleri ile siyaset sahnesine giren ancak başkan adaylığı kesinleşen Donald Trump’ın artık hem Cumhuriyetçi Parti hem de dünya liderleri tarafından kabul edildiğini belirtti.

Dünya 0 yorum
9 Mayıs 2016 Pazartesi

‘İnkardan kabule’, ‘Dünya liderlerinden Trump için geri adım’ manşetleri ile CNN TV  ve sitelerinde  yayınlanan haberlerde, Trump’ı önseçim öncesi aşırı radikal bulan, çevrelerin adaylığı kesinleşince  onu kabullendiğine dikkat çekiliyor.

Haberde şu örnekler veriliyor…

Donald Trump’ın “Tüm Müslümanların ABD’ye girişi yasaklansın” sözleri üzerine İngiltere Başbakanı David Cameron, Trump için “Bölücü bir aptal” demişti. Ancak Cameron geçtiğimiz günlerde Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile yaptığı toplantı sonrası Trump için, “ABD seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti adayı olacak Donald Trump’a başarısından dolayı hepimiz saygı göstermeliyiz”  şeklinde konuştu. 

Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde özgür dünyanın en güçlü lideri olma şansını yakalayan Trump için fikrini değiştiren bir lider de  Meksika eski Cumhurbaşkanı Vincent Fox. 

Daha evvel, Trump’ın “kanunsuz Meksikalı göçünü durdurmak için sınıra duvar örüp bunun parasını da Meksika’ya ödetirim” sözlerine hakaret seviyesinde cevap veren Fox, basına bir açıklama yaparak, Trump’ı gücendirdiği için özür dilediğini duyurdu. 

Cumhuriyetçi Parti’nin önemli seslerinden John Cornyn, şubat ayında Donald Trump’ı parti için bir utanç kaynağı olarak nitelerken, son yaptığı açıklamada sözlerini yumuşattı.  Cornyn şöyle konuştu:

“Sanırım Trump, seçmen kitlesinin haritasında, şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde büyük bir değişiklik yapacak. Onun varlığı klasik liberal-konservatif, Cumhuriyetçi-Demokrat çatışmasına yepyeni bir boyut getirecek. Bunun sonu ne olur kestirmek zor ama sonunda her şeyin iyi olacağını düşünüyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Yorum