ABD’deki Türk üniversite öğrencileri terör kurbanlarını andı

New York’taki, Columbia Üniversitesi’nde okuyan Türk öğrenciler, İstanbul, Ankara, Paris, Brüksel, Beyrut, Kabil ve dünyanın diğer şehirlerinde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden sivilleri anmak ve teröre karşı tüm bireylerin dayanışma içinde olmasını sağlamak amacıyla New Columbia Üniversitesi, Low Plaza’da bir anma töreni düzenlediler.

Dünya
4 Mayıs 2016 Çarşamba

New York’taki, Columbia Üniversitesi’nde okuyan Türk öğrenciler, İstanbul, Ankara, Paris, Brüksel, Beyrut, Kabil ve dünyanın diğer şehirlerinde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden sivilleri anmak ve teröre karşı tüm bireylerin dayanışma içinde olmasını sağlamak amacıyla New Columbia Üniversitesi, Low Plaza’da bir anma töreni düzenlediler. Üniversite  dekanının da anlamlı bir konuşma yaptığı, 4 Nisan’daki törene birçok farklı ülke ve dinden, yüzlerce öğrenci katıldı. Anı panosu etrafına karanfiller kkonuldu.

Columbia Üniversitesi Türk Öğrenci Birliği Halka İlişkiler Sorumlusu İzzet Kebudi, bu etkinliklerin, global anlamda teröre karşı olunması bilincini artırdığını ve yabancı öğrencilerin birbirleriyle daha sağlam dayanışmasını sağladığını belirtti.

Anma törenini organizasyonunu gerçekleştiren Columbia Üniversitesi Türk Öğrenci Birliği’nin üyeleri görüşlerini paylaştı. Yasmin Yakuppur, “Columbia Türk Öğrenci Birliği için bu kadar önemli bir günde farklı yerlerden bir sürü insanın bir araya gelip bize destek olması ve bu mücadelede Türkiye olarak yalnız olmadığımızı bilmek çok umut verici” derken Avital Ovadya, “Türkiye ve dünyada tek yürek olup teröre karşı durulması gerekiyor” yorumunu yaptı.