ORACLE, İsrail şirketini satın aldı

Bankalar, vergi kurumları gibi dev tüzel kişiliklerin kullandığı, milyonlarca kişinin hesaplarının tutulduğu veri bankaları programlarını yazan ORACLE, İsrail’in data şirketi Crosswise’ı 50 milyon dolara satın aldı.

Dünya
15 Nisan 2016 Cuma

Yahudi asıllı işadamı Larry Ellison tarafından kurulan ORACLE, iki ay evvel de İsrailli internet bulut teknolojisi şirketini 500 milyon dolara almıştı.

ORACLE’dan yapılan resmi duyuruda satışlar hakkında fazla bir detay vermekten kaçınılırken, her iki İsrail şirketinin programlarını birbirine entegre edileceği  duyuruldu. 

The Times of Israel  haber sitesinin gayrı-resmi kaynaklardan öğrendiğine göre, Crosswise için 50 milyon dolar ödendi. Uzmanlara göre ORACLE her iki İsrail şirketinin teknolojisini birleştirerek, şirketlerin elindeki dev veri bankalarının, reklam verenlerin lehine kullanılmalarını sağlayacak.  

Yeni teknoloji sayesinde reklam verenler, potansiyel müşterilerinin, alışkanlıkları, tüketim meyilleri  konusunda online bilgi sahibi olacak ve reklamları daha küçük bir hedef kitle üzerine yönlendirebilecek.