Filistinli, yerleşimci ve solcu İsrailliler duvara karşı durdular

Batı Şeria’da iki yerleşimci, bir Filistinli ve iki solcu İsrailli bölgede İsrail yönetiminin yeniden yaptırdığı duvarı protesto etti.

Dünya 0 yorum
15 Nisan 2016 Cuma

Duvara karşı olan İsrailli ve Filistinli protestocular Yedioth Aharonot gazetesinden Oded Shalom’a şöyle konuştular: “Bizim bizi ayıracak bir duvara ihtiyacımız yok.” 

Bölge okulu Kfar Etzion Lisesi Müdürü Yaron Rosenthal, Aviv Tatarsky, solcu aktivistler;  Dolev Sheleff, Oded Revivi ve Filistinli Yaşar Halifa  yeniden sağlamlaştırma çalışmaları başlayan duvara karşı olduklarını göstermek için bir gün boyunca Batı Şeria’da Araplarla Yahudileri ayırmak için yapılan duvar inşaatını turladılar. 

Zaman zaman güvenlik görevlileri ile karşı karşıya gelen göstericilere, inşaat sahasında ne aradıkları ve amaçları soruldu. Devriye gezen askerleri en çok şaşırtan, bu adamların hassas bölgede inşaat sahasında ne yaptıklarından çok nasıl bir araya geldikleri oldu.

Duvara karşı olan bu adamların arasında İsrailli solcuları, Filistinlileri  görmek  askerler için olağandı ancak, sağcı yerleşimcileri duvara karşı görmek pek rastlanılan bir durum değildi…

 

  Yaşar Halifa  

 

 

2 Yorum