Belçika bombacısının hedefi Tel Aviv yolcuları idi

Belçika’da Brüksel Havaalanını kana bulayan gruptan olan, ancak olay sonrası kaçmayı başaran ve günler sonra yakalanan terörist Muhammet Abrini, polise verdiği ifadede İsrail yolcularının hedef olduğunu itiraf etti.

Dünya
14 Nisan 2016 Perşembe

Fransız kanalı BFM’ye göre, polis sorgusunda konuşan Abrini, hedeflerin diğer terörist Ibrahim El Bakraoui tarafından seçildiğini, El Bakraoui’nin ABD, İsrail ve Rusya yolcularının beklediği salonlarda eylem planladığını anlattı.

Brüksel Havaalanı ve metrosuna yapılan  eş zamanlı terör saldırılarını yapan dört teröristten biri olan Abrini, diğer üç intihar bombacısının aksine patlayıcı yüklü çantasını havaalanına bıraktıktan sonra olay yerinden hızla uzaklaşmıştı. Diğer üç saldırgan, havaalanı ve metroda patlattıkları bombalar ile kendileri ile birlikte 30  yolcunun ölmesine neden olmuş, olayda 300’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Haftalarca polisten kaçmayı başaran şüpheli güvenlik kameralarında beyaz şapkalı bir turist olarak görülmüş ve ardından Brüksel’de polis tarafından sağ olarak ele geçirilmişti.