Netanyahu: “Hizbullah’a giden silah sevkiyatlarını biz vurduk”

“Suriye’nin Hizbullah’a gönderdiği silahları yolda vurup imha eden İsrail idi.”

Dünya
12 Nisan 2016 Salı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçmişte kimliği belirsiz bir kuvvet tarafından Suriye topraklarında yapılan Hava saldırılarının arkasında İsrail olduğunu ve hedefin Suriye’nin, terör örgütü Hizbullah’a gönderdiği silah sevkiyatları olduğunu kabul etti. 

İsrail’in kuzeyindeki Golan Tepelerinde düzenlenen bir tatbikata gözlemci olarak katılan Başbakan Netanyahu, askerlere hitaben  konuşmasında İsrail’in gerektiğinde yapılması lazım geleni sınırları içinde ve ötesinde yapmaktan çekinmeyeceğinin altını çizdi.

Netanyahu söz konusu gizli operasyonların Hizbullah’ın oyunun kurallarını değiştirecek stratejik bir üstünlüğe ulaşmaması için gerekli olduğunu ve ifa edildiğini belirtti.

İsrail’in birçok gizli cephede akılcı bir strateji ile hareket ettiğini hatırlatan Netanyahu, ancak sıcak çatışmanın en son çare olması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Yakın geçmişte Suriye ve güney Lübnan’da meydana gelen birçok faili meçhul patlamaların arkasında İsrail olduğu  haberi Arap basınında manşetleri işgal etmiş, İsrail ise haberleri ne teyit etmiş ne de yalanlamıştı