İsrail’de terör olaylarında düşme kaydedildi

İsrail vatandaşlarının güvenliğinden sorumlu Şin Bet, son haftalarda ülkede yaşanan terör olaylarında fark edilir bir düşme olduğunu belirtirken, Türkiye’de bulunan İsrail vatandaşlarının da İsrail’e dönmesini tavsiye etti.

Dünya
11 Nisan 2016 Pazartesi

Şin Bet, İsrail’de  meydana gelen toplam önemli terör eylemlerinin geçtiğimiz yılın ekim ayında 78,  mart ayında 20, olduğunu nisanda ise şimdiye kadar  sadece üç eylem kaydedildiği belirtti.

Güvenlik kurumu İsrail’de terörün büyük düşme göstermesinin sebebini yapılan antiterör operasyonlarına bağladı.  Söz konusu açıklama pazar günü yapılan kabine toplantısı sonrası kamuoyuna Başbakanlık tarafından yapıldı.

Açıklamada terörü engellemek için alınan tedbirler ve özel harekatlarda, Batı Şeria’da yaşayan  Filistin halkının gündelik hayatını etkilememek için her tür çabanın gösterildiği belirtildi.

Öte yandan İsrail güvenlik birimleri ve istihbarat terör eylemi potansiyeli dolayısı ile İsrail vatandaşlarından Türkiye’yi terk etmesini istedi. İsrailli yetkililer açıklamalarında terör riskini 2 seviyesinden birinci seviyeye çektiklerini, İsrailli turistlerin kalabalık yerlerden uzak durmalarını istedi.