Papa’dan Katolik aleme: “Daha fazla tolerans”

Papa, dünyanın dört bir köşesindeki Katolik liderlere yaptığı çağrıda, Hıristiyan doktrini değiştirmeden, Kilisenin, değişik hayat görüşü olan ademoğullarına daha anlayışlı olmasını istedi.

Dünya
8 Nisan 2016 Cuma

Papa, Katolik Hıristiyan din adamlarından, günlük uygulamalarında, cinsel tercihi farklı olan erkek ve kadınlara, boşanmış  kişilere daha yakın olmasını istedi.

Papa Francis,  ‘Amoris Laetitia’ (Ailenin direği Sevgi) başlığı altında yazdığı mektupta, “Bir papazın görevi sadece dini ahlak yasalarını uygulamak değil, farklı olanlara da kilisenin kapılarını açık tutmaktır. Böyle bir durumda bizim gibi düşünmeyenlerin hayatını taşa tutmak, bir din adamının yapması gereken olamaz.

 Eğer her şeyi sağduyudan uzak siyah ve beyaz olarak görürsek, insanlar içindeki hazineyi ve onun gelişme potansiyelini de göremeyecek kadar kör oluruz.” şeklinde yazdı. 

Papa mektubunda , şimdiye kadar koyu Katolik görüşte ‘yasak’ sayılan  boşanma  konusunda da devrimsel sözler sarf etmekten kaçınmadı.

Hıristiyanlığın ‘Günah içinde Yaşamak’ kavramının akıl ile yoğurulmasını isteyen Papa, boşanmış çiftlerin Kilisede ayrımcılığa uğramaması için  rahiplerin inisiyatif kullanmasını istedi. 

Papa’nın söz konusu mektubu göreve geldiğinden beri yazdığı 260 sayfalık deklarasyonun sadece  küçük bir parçası.