Abbas: “Netanyahu ile görüşmeye hazırım” Netanyahu: “Gelirse tüm randevularımı iptal ederim”

Filistin Lideri Mahmud Abbas’ın İsrailli bir gazeteye Netanyahu ile yüz yüze görüşme konusunda sorun yaşadığını söylemesi sonrası, İsrail Başbakanı’ndan cevap geldi: “Bu hafta tüm randevuları iptal ederim gelecekse, ben her zaman buradayım.”

Dünya
5 Nisan 2016 Salı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun cevabi açıklaması, Çek Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek ile yaptığı toplantı sonrası gazetecilere yapılan resmi  basın açıklamasında geldi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada Abbas konusunda  şöyle yazıyordu:   “Yapacağımız toplantının ilk gündem maddesi ‘İsraillileri öldürmek için yapılan Filistin provokasyonuna bir son verilmesi’ olacaktır.  Benim kapım İsrail ile  barış yapmak isteyenlere  her zaman açık.” 

İsrail ve Filistin liderlerinin bir türlü yapılamayan görüşme konusunda, birbirlerini suçlamaları ilk defa basında yer almıyor. 

Geçtiğimiz ocak ayında da  Abbas, İsrailli gazetecilere söz konusu görüşmenin tarihinin belirlendiğini ancak o zamandan beri Netanyahu’dan bir haber almadığını söylemişti.

Ancak ardından gelen  İsrail Başbakanlık ofisi açıklaması,  bu durumun doğru olmadığını belirtmişti.

Netanyahu,  Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda CNN’den Fareed Zakaria’nın programında da, gerekirse Davos’ta birkaç gün daha kalıp Abbas’la görüşebileceğini söylemiş, ancak Abbas’ın görüşmek istemediğini iddia etmişti.

Ancak iki lider tüm bu konuşmalara rağmen  halen  bir araya gelemedi.