Futbol yıldızı Messi “Yahudi ve Siyonist” olmakla suçlandı

Mısır TV’sinde yardım kuruluşuna kramponlarını bağışlayan Messi tepki aldı; Siyonist ve Yahudi kelimeleri kendisine hakaret olarak kullanıldı.

Dünya
4 Nisan 2016 Pazartesi

Arjantinli ünlü futbolcu Lionel Messi, Mısır’ın ünlü TV yapımı, “Yes I am Famous” programına çıktı.  Programda  Barcelona’nın ünlü oyuncusu onlarca topu rakip takımın filelerine gönderdiği kramponlarını kermeste satılmak üzere Mısırlı yardım kuruluşuna bağışladığını açıkladı. Kramponlar yardım amaçlı  futbol meraklısı bir zengine satılacak,  elde edilen gelir yardımda kullanılacaktı.

Ancak ünlü oyuncunun bilmediği bir konu vardı, ayakkabı Müslüman-Arap kültüründe pisliği  temsil etmekte, kullanılmış ayakkabı değersiz olarak nitelenmekte idi.

Programın sunucusu Mona El-Sharkawy, ünlü oyuncunun üç renk farklı kramponu bağışladığını anons eder etmez, ortam gerildi.

Hem stüdyodaki konuk  Said Hasasein, hem de telefonla bağlanan Federasyon Başkanı Azmi Mogahed oyuncuya tepki verdi.

Hasasein, “Senin ayakkabın Mısırlı bebeğin tırnağı kadar değerli değil, git onları İsrail’e sat”  şeklinde tepkisini belirtti.

Hasasein daha da ileri giderek, ayakkabısını çıkardı ve “Al bunu Arjantin halkına bağışlıyorum, bu Mısır halkına hakarettir.” dedi.

Telefonla programa bağlanan Mogahed de ünlü oyuncuya “Yahudi ve Siyonist” olarak  hitap etti ve “İsrail’in dostunun yardımına ihtiyacımız yok” şeklinde konuştu.

Verilen tepki üzerine şaşıran Messi kendisinin Katolik bir Hıristiyan olduğunu belirtti.

Ancak TV’de yaşanan gerilim Mısır’ın futbol yıldızı Ahmed “Mido” Hossam tarafından üzüntü ile karşılandı.  Mido, Twitter mesajında şöyle yazdı: “Bir yazar için kalemi neyse futbolcu için de en değerli eşyası  kramponlarıdır. Umarım, bu yalan dolu ithamlardan en kısa zamanda vazgeçeriz.”