TESLA’dan ucuz elektrikli araba

Dünyada devrim yaratacak elektrikli araba teknolojisinin liderlerinden TESLA, yakında 35 bin dolarlık arabayı tanıtacağını açıkladı.

Ekonomi
1 Nisan 2016 Cuma

Elektrikli araba yapımında üreticilerin karşılaştığı en büyük mühendislik problemi arabanın motorunu besleyen pillerin tasarımı.

Pil hem bir binek arabasının taşıyacağı kadar küçük-hafif aynı zamanda da uzun ömürlü olmalı.

Pil konusunda yaptığı araştırmalarla ünlü olan şirket, nispeten ucuz bir arabayı yakında piyasaya sürebileceğini açıkladı. 

Açıklama geçtiğimiz perşembe günü yapılır yapılmaz 115.000 kişiden fazla meraklı, yeni çıkacak arabalardan alabilmek için 1000  dolar rezervasyon ön  ödemesini yaptı. 

Ön ödemeyi yapanlar ne arabanın tasarımını gördü ne de menzili, hızlanması konusunda bir fikir sahibi, binlerce kişi sadece çıkacak ucuz elektrikli arabanın  benzin masrafından bağımsız olması ile ilgilendi.

TESLA 1000 dolar yatıranların çokluğu karşısında arabanın teknik detayları hakkında bilgi verdi.  Araştırmalarının büyük bölümünü  elektrikli yarış arabası yapımına yoğunlaştıran  şirketin halk tipi arabası, 60km/saat hıza altı saniyede çıkıyor ve tam dolu pillerle 215 km gidebiliyor.

 

 

Kaynak: CNN Money