Barış ödülü alan Filistinli öğretmenin kocası zamanında terör olayına karışmış.

Filistinli eğitimci Hanan Al Hroub geçtiğimiz ay İngiliz Varkey Vakfı tarafından, her şeye rağmen çocuklara barışı öğrettiği için Dünyanın En İyi Öğretmeni seçildi, ancak kocası bir terör olayında aktif rol almaktan İsrail’de 10 yıl hapis yatmıştı.

Dünya 0 yorum
1 Nisan 2016 Cuma

Jerusalam Post gazetesinde çıkan habere göre, Hanan öğretmenin kocası Ömer, İsrail mahkemesi tarafından, 1980’de Hebron’da Şabat duasından dönen Yahudilerin öldüğü  bombalı  terör olayında yataklık yapmaktan 10 yıl hapse mahkum edilmiş ve cezasını çekmiş bir kişi.

Ömer bombada kullanılan kimyasalları hazırlamış. 

 Varkey Vakfı haber ile yaptığı açıklamada,  ‘Şiddete Hayır’ adlı özel bir ders tasarlayan ve bu ders planı ile yılın öğretmeni seçilen  Hanan öğretmenin ödülünün geri alınmasının söz konusu olmadığını belirtti. Vakıf, ödülün kişilere verildiğini, ödül sahibi ailelerin ve geçmişte  yaptıklarının jüri tarafından dikkate alınmadığını ifade etti. 

Al Hroub ailesi, AP ajansının konu ile ilgili görüşlerini sorduğu telefon görüşmesinde yorum yapmaktan kaçındı. 

Filistinli Mahkumlar Birliği Başkanı Kuadura Faris, Al Hroub ailesinin zamanında teröre karışması konusunda şu yorumu yaptı: “Ömer Al Hroub 1993 Oslo Barış Anlaşmasını kabul etmiş ve İki Devletli Çözüme inanan bir kişidir. Kendisi bugün Filistin Yönetimi’nde liderimiz Mahmut Abbas’ın bakanlarından biridir.” 

Filistinli öğretmenin Şiddete Hayır dersini okul eğitim programına koymasının hikayesi ise son derce çarpıcı bir gerçeğe dayanıyor. 

Genç öğretmen Barış Dersini genç dimağlara öğretme kararını, kocasının 2. İntifada sırasında çocuklarının önünde bir gösteride yaralanmasından sonra almış. Hanan öğretmen şiddete barış ile karşılık vermeyi tercih etmiş…

 

 

1 Yorum