Diyarbakır’da bombalı araç patladı: 7 polis şehit

Diyarbakır Otogarı yakınlarında polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla saldırı meydana geldi. Şehirde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz şehit sayısını 7 olarak açıkladı. Yılmaz, 13´ü polis 27 yaralı olduğu bilgisini de verdi. Yaralılardan 3’ü ağır.

Toplum
1 Nisan 2016 Cuma

Alınan bilgiye göre, Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında özel harekat polislerini taşıyan aracın geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Patlamanın şiddetiyle Şehirlerarası Otobüs Terminali ve çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı, bazı araçlarda hasar meydana geldi. 

Saldırıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Valilikten açıklama

Diyarbakır Valiliği de 7 polis memurunun şehit olduğunu, 13'ü polis 27 kişinin de yaralandığını teyit etti.

Açıklamada, şöyle denildi: "İlimizde bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik devam eden çalışmalar için ilimizde geçici olarak görevlendirilen personelin içinde bulunduğu zırhlı servis aracının Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi 1216 Sokak üzerinden geçişi esnasında servis aracına yönelik bomba yüklü araç ile saldırı düzenlenmiştir. Düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 7 emniyet mensubu şehit olmuş, 13 emniyet mensubu ile 14 vatandaşımız yaralanmıştır. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına ve emniyet teşkilatı mensuplarımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı emniyet mensuplarımız ve vatandaşlarımız tedavilerinin yapılması amacıyla hastaneye kaldırılmıştır. Hastanelerde tedavileri devam eden emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir."

 

Kaynak: CNNTürk