Belçika’da telefonda “İsrail diye bir yer yok” diyen santral memuru kovuldu

Belçika’da arayan Yahudi bir müşteriye “İsrail diye bir ülke yok oranın adı Filistin diyen santral görevlisi işinden atıldı, çağrı merkezi şirketi Yahudi cemaatinden özür diledi.

Dünya
31 Mart 2016 Perşembe

Belçika hükümeti son Brüksel saldırıları sonrası, acil durumlarda ne yapmak gerektiği ve saldırı kurbanları hakkında bilgi veren bir telefon hattı açtı.

Çağrı merkezinin  kayıtlarına geçen konuşmada bir Yahudi gönüllü yardım görevlisi, saldırıda yaralanan bir hastanın İsrail’e gitme talebini iletti. Ancak santral görevlisi bir anda İsrail diye bir yer olmadığını oranın Filistin olduğunu söyledi. Santral görevlisi daha da ileri giderek eskiden oranın Filistin olduğunu, ‘İsrail’in işgal gücü’ olduğunu belirtti. 

Yahudi yardım görevlisinin durumu ilgililere iletmesi sonucu santral görevlisi kovuldu ve soruşturma açıldı. Belçika Kriz Yönetimi basına olay ile ilgili yaptığı açıklamada,  olayın münferit bir hareket olduğunu, söz konusu çalışanın kamu görevlisi olmadığını, fason çalışan çağrı merkezi çalışanı olduğunu belirtti.