Abbas, BM Genel Sekreteri ile buluştu

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, BM Genel Sekreteri Ban-ki Moon ile Ortadoğu´da devam eden şiddeti ve barış sürecini yenileyebilecek olası yolları görüştü.

Dünya
31 Mart 2016 Perşembe

Pazar günü gerçekleşen görüşmede Ban-ki Moon İsrail-Filistin arasında yaşananlara ilişkin olarak, “yoğun endişelerini ve tarafların karşılıklı olarak tansiyonu düşürme gerekliliğini” paylaştı. Ayrıca Abbas'a “iki devletli çözüme yönelik barış görüşmelerinin tekrar başlamasını içeren politik vizyonun daha fazla bir gecikmeye uğramadan sağlanması” gerektiğini iletti.

Gazze'nin yeniden inşası için gereken liderliğin ve Filistin'in birliğinin sağlanması için çaba gösterilmesinin gerektiği de görüşmede Ban-ki Moon tarafından vurgulandı. 

Abbas'ın görüşmede Fransa'nın önerdiği, İsrail-Filistin için uluslararası bir konferans düzenlenmesi fikrini öne sürdüğünü ve böylelikle barış sürecinin “kurtarılabileceğini” önerdiği Filistin Sözcüsü Abu Rudaineh tarafından bildirildi. Sözcü Rudaineh ayrıca BM'nin Filistinli teröristler, İsrail'in Filistin şehirlerine müdahaleleri ve yapılan günlük adli yaptırımlar, tutuklamalar ve devam eden yerleşimler ile ilgili bilgilendirdiğini de belirtti.