İsrail İnovasyon Kurumu kuruluyor

İsrail’in hızla değişen teknolojik ve sektörel ihtiyaçlarına daha iyi hizmet verebilmek için, Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı Başmühendislik Birimi (OCS) ve MATIMOP İsrail Sektörel Ar-Ge Merkezi tarafından bu iki büyük kurum bir araya gelip güçlerini birleştirerek İsrail İnovasyon Kurumunu kurmaya karar verdi.

Ekonomi
30 Mart 2016 Çarşamba

Kurum başkanı ve başmühendis Avi Hason yaptığı açıklamada hedeflerini anlattı.

“Yakın zamanda tarihi bir girişimde bulunduk: İsrail’e yenilikleri hızla yakalayıp aktif hale getirebilmek amacıyla milli bir kurum kurmak için yola çıktık. Her iki şirkette bu birleşmeden doğan sinerjiden çok umutlu. 

İsrail İnovasyon Kurumunun tesisi, İsrail hükumetinin ülkenin en önemli doğal kaynağı olan yeniliği yönetmek amaçlı, merkezi bir teşkilata duyulan gereksinimi kabul etmesine dayanıyor. İsrail endüstrisinin gereksinimlerini, hızla değişen küresel pazarlarla kıyaslayan kurum, teknolojik yenilikler alanında bilgi ve gelişmiş imkânlar için merkez görevini üstlenecek.

Kurum, Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı Başmühendislik (OCS) birimi ve MATIMOP İsrail Sektörel Ar-Ge Merkezi’nin yerini alacaktır.

İsrail ileri teknoloji sektörü, rekabet gücü çok yüksek küresel pazar, hızla değişen ve dinamik yarış, farklı teknolojik talepler, hedeflenen dış pazarlara bağımlılık ve dünya piyasasında dalgalanmaya müsait yabancı finans kaynakları gibi çok sayıda eşsiz zorlukla karşı karşıya.   Bu zorluklar sürekli arttığından, İsrail’in ileri teknoloji sektörünün rekabet avantajını sürdürmesinde hükümet desteğinin büyük önem arz ettiğini bildirdi.

Hükümet ayrıca, gittikçe artan talep karşısında bu pazarda rekabet gücünü artırmak amacıyla, günlük işlemlerinde gelişmiş teknolojileri kullanmaları konusunda geleneksel sektörleri teşvik etmeli.

İsrail İnovasyon Kurumu, hızla değişen gereksinimler ve sektörde karşılaşılan zorluklarla çabuk ve etkili mücadele edecek şekilde planlanmakta. Hızlı müdahale için belirli oranda esneklik, asgari seviyede kısıtlama ve yeni destek sistemlerini bünyesinde topluyor.  Kurum yeni yaratıcı borç verme programları, avanslar, fonlar ve finansal araçlara da sahip olacak” açıklmasında bulundu.

“Dünyanın çeşitli yerlerinde, devlete bağlı olmayan kurumların teknolojik yeniliğe destek verdiği örneklere de rastlanmakta. Bu kurumlar, doğaları gereği eylemlerinde daha özgür ve dinamik piyasa gereksinimlerine cevap verme hususunda daha başarılı. İsrail Hükümeti tarafından yasal ve bağımsız bir İnovasyon Kurumu’nun tesisi doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor” diyerek sözlerini noktaladı.