O açıklama istifa getirdi!

Spor
30 Mart 2016 Çarşamba

Indian Wells Masters Tenis Turnuvası'nın direktörü Raymond Moore'un, kadın tenisçilerin erkek meslektaşları sayesinde var olduğu yönündeki değerlendirmesi, istifasını getirdi.

Turnuvanın patronu Larry Ellison, yaptığı yazılı açıklamada, Moore'un organizasyonun direktörü ve üst düzey yöneticisi görevlerinden istifa ettiğini, kararını anlayışla karşıladıklarını söyledi.

Eski tenisçilerden Moore, daha önce yaptığı açıklamada, kadın tenisçilerin erkekler ile aynı seviyede olmadığını savunarak, “Bir kez daha dünyaya gelsem kadın tenisçi olmak isterdim. Çok şanslılar. Kadın tenisçi olsam her gece dizlerimin üstüne çöker, Roger Federer ve Rafael Nadal'ı yarattığı için Tanrı'ya şükrederdim. Çünkü tenisi onlar (erkekler) taşıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Bu yorumlara tenis dünyasında özellikle kadın tenisçilerden tepkiler gecikmemişti. Tek kadınlarda 21 grand slam turnuvası şampiyonluğu bulunan, dünya 1 numarası Serena Williams, “Açıkça hiçbir kadının, hiç kimseye dizleri üstüne çöküp şükretmesi gerektiğini düşünmüyorum. Bu yorumlar çok çok yersiz ve hatalı” değerlendirmesini yapmıştı.

Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) Üst Yöneticisi Steve Simon ise sözlerin hayal kırıklığına uğratıcı ve endişelendirici olduğunu kaydederek, "WTA'deki tüm güçlü sporcular ve her gün ortaya koydukları çalışma ve fedakârlıkla gurur duyuyorum. Tenis, hem kadın hem erkek oyuncuların katılımı ve başarılarıyla zenginleştirdiği bir spor" diye konuşmuştu.