"Arsenal´e gidebilirdim"

Barcelona forması giyen milli futbolcumuz arda turan, katalan basınına konuştu.

Spor
30 Mart 2016 Çarşamba

Barcelona forması giyen milli futbolcumuz Arda Turan, Katalan basınına birçok konuda yorumlarda bulundu.

Diara Ara'nın sorularını yanıtlayan Arda Turan ilk olarak Barcelona'da oyun stilini değiştirmesi gerektiğini söyleyerek, "Stilimi değiştirmem gerekiyor çünkü takımda benim yapmaya alıştığım şeylerden sorumlu olan birçok üst düzey oyuncu var. Bu değişim canımı sıkmıyor. Messi, Neymar, Busquets, Alves ile oynamaktan keyif alıyorum. Onlarla oynamak kolay. Benim için yeni bir sistem, halen öğrenmem gereken bir dil var.  Zamanla gelişeceğimi biliyorum. Şu anda bütün kupaları kazanmalıyız ve gelecek yıl benim için daha iyi olacak" dedi.

Kendisini takımın 12. adamı olarak hissedip hissetmediği yönündeki soruya da cevap veren Arda, "Böyle hissetmem için bir neden yok. Geçen senin şampiyonu olan bir takımdayım. Oynamak için yaklaşık 6 ay bekledim ve henüz 2,5 aydır oynuyorum. Dünyadaki en iyi oyuncularla birlikte oynuyorum. Yavaş yavaş gelişeceğimden eminim fakat her halükarda 12. adamım" ifadesini kullandı.

Real Madrid ile yapacakları El Clasico hakkında da konuşan milli oyuncu, "Madrid maçı gibi önemli maçlarda oynama şansı yakaladığım doğru ancak benim için özel olacak çünkü ilk El Clasicom olacak. Bu sadece bir maç ve eğer kaybedersek hayat aynı kalacak. Bundan daha zor maçlarda oynadım" diye konuştu.

Arjantinli yıldız Messi'den de bahseden Arda, "Messi inanılmaz. Top kontrolünde, top sürmede çok hızlı ve sizi şok ediyor ancak en önemlisi taktiksel zekası. Her şeyin üstesinden geliyor. Messi çok zeki bir futbolcu. Herkesten daha yetenekli ve hızlı düşünüyor" derken; Barcelona'yı Messi yüzünden değil kupalar kazanmak için seçtiğini vurguladı.

Arda, "Eğer iyi oynarsam "Barcelona'ya transfer olabileceğimi biliyordum. Çünkü benim stilim Barcelona'ya oldukça uygun. Eğer iyi oynamaya devam edersem, Arsenal de gideceğim takımlarından biri olabilirdi" şeklinde konuştu.