Brüksel saldırılarının hatıra noktasındaki İsrail bayrağı

Brüksel saldırılarının hatıra noktasındaki İsrail bayrağını çıkarmak isteyen Filistin destekçisi kişiye halk müdahale etti.

Dünya
29 Mart 2016 Salı

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Place de La Bourse Meydanında son terör saldırılarında ölenler için bir hatıra noktası oluşturuldu. Ziyaretçilerin yüzlerce çiçek ile geldikleri ve  ülkelerin bayraklarını bıraktıkları noktadan İsrail bayrağını çıkarmak isteyen bazı Arap asıllı ziyaretçiler, halkın  büyük tepkisi ile karşılaştı.

JTA’dan Cnaan Liphshiz’in haberine göre, geçtiğimiz günlerde üç ayrı olayda İsrail bayrağı geleneksel Arap kıyafetli kişiler tarafından çıkartılmak istendi. 

Ancak geçtiğimiz pazar günü yaşanan olayda bayrağı çıkarmak isteyen kişi büyük bir tepki ile karşılaştı ve fiziksel müdahaleye uğradı. Olaya tanık olanlar hep  bir ağızdan Fransızca söz konusu kişiye ‘utanmalısın’ diye bağırırken, fiziksel müdahaleyi yapanı alkışladı. 

Olaya polisin müdahale etmesi sonucu  tüm bayrakları ezme pahasına İsrail bayrağına uzanıp onu yırtmaya çalışan kişi hatıra noktasından uzaklaştırıldı.