Dündar ve Gül davasına gizlilik kararı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül, yargılanacakları MİT tırları davasının ilk duruşması bugün yapıldı.

Toplum
25 Mart 2016 Cuma

Duruşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) müdahil olma talepleri kabul edilirken, davaya da gizlilik kararı getirildi. 

MİT Tırları Davasının oturumları kamuya kapalı yapılacak . Mahkemede MIT ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da müdahil olarak temsil edilecek.

Kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonundan tepkiler yükseldiği ve heyetin salondan ayrıldığı bildirildi.

Dava 1 Nisan’a ertelendi.

Duruşmaların tamamının kapalı yapılması dışında,  Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 155. maddesi gözetilerek, sanıkların eşlerinin de duruşmalara katılabilmesi kararı alındı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül, ağırlaştırılmış müebbet, ve 30'ar yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya. 

 Davaya bakacak savcı, ilk duruşmaya iki gün kala değiştirildi. Başsavcılık, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda soruşturma savcısı olarak görev yapan Evliya Çalışkan'ı duruşma savcısı olarak atadı. Can Dündar ile Erdem Gül 26 Kasım'da tutuklanmış, 92 gün tutuklu kaldıktan sonra Anayasa Mahkemesinin "hak ihlali" kararıyla 26 Şubat'ta tahliye edilmişlerdi.