Vanderbilt, Tel Aviv terör saldırısında ölen öğrenci adına burs verecek

Dünya
24 Mart 2016 Perşembe

Amerikan Vanderbilt Üniversitesi, eğitim için Tel-Aviv’deyken bir terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Amerikalı öğrenci adına burs vereceğini açıkladı. Taylor Force Bursu, Owen İşletme Fakültesinde okuyacak Askeri Akademi mezunlarını desteklemek amacıyla kuruldu.

Taylor Force, 2009 yılında West Point Askeri Akademisinden mezun olduktan sonra ABD ordusunda teğmen olarak Irak ve Afganistan’da görev yaptı. 2015 yılının ağustos ayında Owen Üniversitesinde işletme lisansına başladı. Global girişimcilik hakkında bir eğitim için okul gezisiyle İsrail’e giden 28 yaşındaki Force, bir Filistinlinin bıçakla saldırması sonucu Tel Aviv’in güneyindeki Yafa kentinde öldürüldü. Batı Şeria’daki Auja kasabasından 22 yaşındaki Bashar Masalha isimli saldırgan, polis tarafından öldürülmeden önce 11 kişiyi bıçaklı saldırılarda yaralamıştı.

Geçtiğimiz Cuma günü Owen İşletme Fakültesi Dekanı Eric Johnson yaptığı basın açıklamasında, “Taylor gibi askeri tecrübe ile lisans eğitimini birleştirerek toplumun daha güçlü, zeki ve daha iyi olması için çalışan gençleri desteklemek için bu bursun çok güzel bir araç olduğunu düşünüyoruz” dedi.