Atina Belediye Başkanı antisemitizme karşı bildiriyi imzaladı

Atina Belediye Başkanı Giorgos Kaminiz, diğer 60 Avrupa ülkesi belediye başkanları ile birlikte Amerikan Yahudi Komitesi’nin hazırladığı antisemitizme karşı olan bildiriye imza attı.

Dünya
21 Mart 2016 Pazartesi

Atina Belediye Başkanı Giorgos Kaminiz, dokuz kişiden oluşan Amerikan Yahudi Komitesi’nin de katıldığı Atina’da yapılan törende “Bildiriyi imzalamayı doğru buluyorum. Çünkü medeni toplumlardaki en önemli değer insan onurudur” dedi.

Bildiriyi Avrupa Belediye başkanlarının yanı sıra 300’den fazla Amerikan Belediye Başkanı da imzaladı. Atina’da geçtiğimiz yıl, Yahudi mezarlıklarına ve Holoskost anıtlarına saldırı olarak pek çok antisemit olay yaşanmıştı.

Amerikan Yahudi Komitesi, Atina ziyareti esnasında pek çok hükümet yetkilisi ile görüşme yaptı. Komite Direktörü David Harris, Pire Üniversitesi tarafından onursal doktora ödülüne layık görüldü. ADL’in yaptığı ankete göre, Atina Avrupa’da antisemit olayların en çok yaşandığı ülke. Fransa halkının yüzde 37’si antisemik fikirlere sahip iken Yunan halkının yüzde 69’unun antisemit görüşlere sahip olması Yunanistan’daki Yahudi karşıtlığının çok fazla olduğunun bir göstergesi olarak kabul ediliyor.