Türkiye-İsrail ilişkileri her zamankinden sıcak…

Yedioth Aharonot, Erdoğan ve Rivlin’in telefonda konuştuğunu, son zamanlarda yaşanan terör olaylarının her iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştırdığını yazdı.

Dünya
24 Mart 2016 Perşembe

İsrail’in en büyük gazetelerinden Yedioth’ta,  Itamar Eichner imzası ile çıkan bir yazıda, İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Dore Gold’un Beyoğlu saldırısı sonrası, Türkiye’yi ziyaret ettiği, bu düzeyde bir yetkilinin beş yıldır ilk defa Türkiye’ye ayak bastığı yazıldı. 

Haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saldırı sonrası   İsrail Devlet Başkanı Reuven Rivlin’i telefonla aradığı, başsağlığı dilediği, İsrail ile Türkiye’nin teröre karşı yan yana durması gerektiğini söylediği de yazıldı. 

Haberde ayrıca  Genel Sekreter Dore Gold’un İsrail Konsolosluğu Yardımcı Direktörü Gilad Kohen ile  Beyoğlu’ndaki saldırı noktasını ziyaret ettiği, burada Hahambaşı Rav İsak Haleva ve   Türk Musevi Cemaati yetkilileri ile buluştuğuna da yer verildi. 

İsrail gazetesi haberinde Türk yetkililerin üç İsraillinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası yaralıların tedavileri konusunda tüm imkanlarını kullandığı hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını yazdı. 

Haberde, Türk ve İsrail güvenlik uzmanlarının saldırıyı ve arkasındaki teröristleri yakalamak için her tür bilgiyi paylaştığı da belirtildi.