Her an hamileliğinizi izleyin

Nuvo Group, hamile kadınların ve fetüsün sağlığının, günlük hayatlarında, her an doktorlar ve anneler tarafından yakından izleyebileceği giyilebilir mobil bir ürün geliştirdi.

Ekonomi
21 Mart 2016 Pazartesi

Nuvo Group, hamile kadınların ve fetüsün sağlığının, günlük hayatlarında, her an doktorlar ve anneler tarafından yakından izleyebileceği giyilebilir mobil bir ürün geliştirdi.

Ürün, elastik bir kuşak üstüne yerleştirilen sensörlerden oluşuyor ve bilgisayar, cep telefonu veya her hangi bir mobil cihaza aplikasyon ile bağlanılıyor. Anne kuşağı taktığı anda fetüsün ve kendi sağlığının bilgileri hem kendi cihazında hem de doktorun cihazında görülüp internet ortamında saklanabiliyor. Bu sayede anne veya bebeğin sağlığında bir problem oluştuğunda anında fark edilip müdahale edilebiliyor.

 Nuvo Group yöneticilerinden Oren Oz, yaptığı açıklamada, artık hem annenin hem tüm verilerin izlenebileceğini, anneler hem kendinin hem bebeğin kalp atışlarını dinleyebilecek, bebeğin elinin nerede olduğunu, bulunduğu pozisyonu, tekmelemesini, bebeğin uyanık olup olmadığını izleyebileceklerini anlattı. Ayrıca annenin stresli olup olmadığını, nasıl uyuduğunu, fiziksel aktivitesini ve hamilelikle ilgili tüm verileri takip edilebileceğini açıkladı.

 Bunun yanı sıra cihaz annenin davranışlarının bebeğe duygusal olarak nasıl yansıdığını izleyebilecek. Anne, yediği yemeğin, yattığı pozisyonun, bebeğe dinlettiği müziğin veya yaptığı herhangi bir harekette bebeğin mutlu olup olmadığını görebilecek. Bu sayede anne bebeğini daha doğmadan tanımaya başlayıp, duygusal bağlarında güçlendirebilecek. En önemlisi riskli hamileliklerde her ikisi de sürekli doktor tarafından izlenebilip erken müdahalede bulunulabilecek. Tüm bunlarda yatağa veya kablolara bağlı olmadan, sadece bir kuşak giyilerek izlenebilecek.

Anlayacağınız, evhamlı bir anne adayıysanız, bebeğinizin klasik müzikten mi arabesk müzikten mi hoşlandığını, çikolatayı mı veya limonu mu sevdiğini merak ediyorsanız sizin de bu cihazdan bir tane edinmenizi öneririz.