Dore Gold: “Türk hükümetine yardımları için teşekkürler”

İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısı sonucunda üç İsraillinin yaşamını kaybetmesi ve 11’inin de yaralanması sonucunda ABD’deki AIPAC toplantısına katılan İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Dore Gold, toplantıyı kısa keserek İstanbul’a geldi.

Dünya
23 Mart 2016 Çarşamba

Pazartesi günü mevkidaşı Feridun Sinirlioğlu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüşen Gold, İstanbul’dan ayrılırken Atatürk Havalimanında şöyle konuştu: “Geçtiğimiz cumartesi, İsrail Dışişleri Bakanlığı bir kez daha kendini İstanbul’da gerçekleşen melun bir saldırının ön saflarında buldu. Bu çok güç durumda İsrail güvenlik görevlileri bir diplomat gibi çalışarak cesetlerin kimliğini belirledi. Türkiye Yahudi Cemaati yetkilileri olay yerinde söylenenleri Türkçeden İbraniceye, İbraniceden Türkçeye çevirerek bir takım ruhu içinde bize yardımcı oldular.

Benim, bir Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak olay yerine gelmem çok önemliydi. Hem olanlardan bir ders çıkarmak, hem de ileride olası saldırılara karşı nasıl bir önlem almamız gerektiği konusunda fikir sahibi olmamız açısından burada olmamız gerekiyordu.

Bu vesile ile öncelikle Türk Hükümetine bize yardımcı oldukları, İsrailli ailelerin yaralanan ve hayatını kaybeden sevdiklerine ulaşabilmelerini sağladıkları, her türlü bürokratik engelle karşılaşmadan vatandaşlarımızı ve ölülerimizi İsrail’e taşımamızı ve hastanelerde ilk yardımın en iyi şekilde yapılmasını sağladıkları için çok teşekkür ederim. Yetkililerle el ele vererek dünyadaki terörü yok etmek için çalışmamız gerektiğini konuştuk.

Teröre karşı verdiğimiz bu savaşta birbirimizin müttefiki olarak yan yana savaşmamız, terörü sona erdirmemiz gerekiyor.”