İsrailli diplomat Dore Gold, İstanbul’daydı

İsrail Dışişleri Bakanı Genel Sekreteri Dore Gold, pazar günü akşam saatlerinde İstanbul’a geldi.

Dünya
21 Mart 2016 Pazartesi

Beyoğlu, İstiklal Caddesinde  19 Mart Cumartesi günü meydana gelen canlı bomba saldırısında İsrailli vatandaşı 3 kişinin  hayatını kaybetmesi ve 11 kişinin yaralanmasının ardından Genel Sekreter Dore Gold, İstanbul’a geldi. 

Türk Hava Yolları’na ait uçakla saat 16.30’da Washington’dan İstanbul’a gelen Gold’u Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda İsrailli yetkililer karşıladı. Gold, Mavi Marmara olayından bu yana kadar Türkiye’ye gelen en üst düzey İsrailli yetkili oldu.

Gold, İstiklal Caddesindeki  saldırı dolayısı ile ABD’deki ziyaretini kesip İstanbul'a geldi. Ancak Dore Gold’un İstanbul seyahati hakkında detaylar basına açıklanmadı.

Öte yandan İsrail Başbakanı Netanyahu, Taksim'de düzenlenen canlı bomba saldırısının ardından yaptığı açıklamada, "Bu saldırının doğrudan İsraillileri hedef alıp almadığını tespit edebilmek için Türk yetkililerle birlikte çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İsrail Başbakanı  Netanyahu, kabine toplantısı sonrası  açıklamasında ayrıca, "İstanbul´dan Kudüs´e, terörizmin mazereti yoktur" dedi.

Netanyahu şöyle konuştu: “Türkiye'de öldürülen kişilerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da şifa diliyorum. Cenazeleri ve yaralıları almak üzere bugün (Pazar) İsrail hava kuvvetlerine ait bir uçağı İstanbul'a gönderdik. İstanbul ve Kudüs'teki profesyonel çalışmalarından ötürü Dışişleri Bakanlığı personelini tebrik ediyorum. Maalesef terörizm dünyaya ölüm saçmaya devam etmekte. İsrail küresel terörle mücadelede ön safhada yer almaktadır. Bu mücadele sadece askeri değil aynı zamanda ahlaki bir çabadır.

Terörizmin, masum insanları öldürmenin, hiçbir yerde bir mazereti olamaz. İstanbul'da, Fildişi Sahili'nde veya Kudüs'te olsun. Kim terörizmi kınamıyorsa, onu destekliyordur” şeklinde konuştu.