‘Alışmayacağız’ halkın dilinde

Ankara, Kızılay terör saldırısının ardından Şalom’un attığı manşet ‘Alışmayacağız’ halkın ve gazetecilerin teröre tepki sözleri oldu.

Dünya
21 Mart 2016 Pazartesi

Beyoğlu esnafı, İstanbul Taksim'de gerçekleştirilen bombalı saldırıya tepki gösterdi. Saldırının olduğu yerde olayı dövizlerle protesto eden esnafın dilinde ‘Alışmayacağız’ sözleri vardı.

Ellerinde "Korkmuyoruz, buradayız, alışmayacağız" yazılı dövizler taşıyan Beyoğlu esnafı patlama yerine karanfil bıraktı.

 

Bir ‘Alışmayacağız’ deklarasyonu da Antalya’dan geldi 

İstanbul’daki canlı bombalı saldırı sonrası CHP MYK, Antalya’da acil olarak toplantı.

Görüşme sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke şunları söyledi: “Yine ölüyoruz. Terör bir kez daha bizden çok değerli canlarımızı aldı. Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifa ve milletimize ve tüm sevenlerine de derinden başsağlığı ve sabır diliyoruz. Terör kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, hedefi ne olursa olsun bir insanlık suçudur. Terörü kuvvetle lanetliyoruz ve terörü Türkiye’nin kucağına bırakmış olan herkesi de acilen sorumluluğa davet ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızla birlikte yüksek sesle bir kez daha soruyoruz, Türkiye’yi bu terör bataklığına ve her gün canlarımızı kaybetmeye itmiş olan yol hangi yoldur ve sorumlusu kimdir. Bütün siyasi sorumluları bu olay karşısında yeniden kendi siyasi sorumluluklarını değerlendirmeye bir kez daha davet ediyoruz. Türkiye teröre alışmayacak. Alıştırmayacağız. Terörü normalleştirmenize izin vermeyeceğiz.”  

Ahmet Hakan: ‘Alışmayacağız’ 

Gazeteci Ahmet Hakan da Hürriyet gazetesindeki  köşe yazısında ‘Alışmayacağız’ dedi. 

Hakan, yazısında  ‘evlere kapanmaya, sokaklarda bomba korkusu ile dolaşmaya, terörün sadece kınanarak bitirileceğine duyulan inanca alışmayacağız’ şeklinde ifadeler kullandı.