Arda, Schalke, Nani ve Fenerbahçeli taraftardan Ankara saldırısına tepki

Spor
16 Mart 2016 Çarşamba

Arda dünyaya seslendi

Barcelona forması giyen milli futbolcu Arda Turan, Ankara'daki terör saldırısı sonrasında anlamlı bir paylaşımda bulundu. Instagram hesabından dünya liderlerinin Fransa'daki terör saldırıları sonrasındaki "Teröre hayır!" yürüyüşünden bir fotoğraf paylaşan Arda Turan, "Şimdi bizim acılarımızı paylaşma zamanı. Bütün dünyaya sesleniyorum. Bu sadece bizim problemimiz değil; senin, benim, hepimizin. Teröre karşı tek vücut olma zamanı. Biz bu dünya üzerinde toprağa düşen her can için gözyaşı döktük. Acılar sizin coğrafyanızı sardığı zaman sizlerle beraber üzüldük. Şimdi o övündüğünüz medeniyetin gereğini yapın ve ayağa kalkın. Çünkü insanın değerini belirleyen, yaşadığı coğrafya değildir. Biz sizin acılarınızda elimizi uzattık, beraber ağladık. Şimdi benim ülkemde hiç bilmediğiniz evlerde; anneler, babalar, kardeşler, eşler ağlıyor. Tepkinizi şimdi gösterin. Ben Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden bir sporcu olarak bekliyorum bunu. Hepimiz bekliyoruz. Çünkü bu; sadece bizim acımız değil. Terör sadece bizim terörümüz değil" mesajını paylaştı.

Schalke de kayıtsız kalmadı!

Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sonrası Almanya'nın Schalke 04 Kulübü başsağlığı mesajı yayımladı. Almanya'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Gelsenkirchen kentinin kulübü olan Schalke 04, sosyal paylaşım sitesinde siyah zemin üzerinde Türk bayrağı bulunan bir fotoğrafa yer verdi. Fotoğraf üzerinde, ''Türkiye'nin başı sağ olsun. Tüm iyi dileklerimiz Ankara için'' yazısı yer aldı.

Nani'den Ankara yorumu!

Fenerbahçe'nin Portekizli oyuncusu Nani, Ankara'da yaşanan patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu:

“Tabii ki öncelikle dünkü olay için çok üzgünüm. Herkese başsağlığı, ailelere sabır diliyorum. Tabii ki insanlar televizyondaki haberler gelince üzülüyor. İnsanların içine korku da giriyor. Bu sorun sadece burada değil, bir dünya sorunudur. Biz de dışarıda gezerken ‘Acaba bir şey olabilir mi’ diye düşünüyoruz. Sonuçta güzel bir ülke.

 

Fenerbahçeli taraftarlardan dev çağrı!

 

Fenerbahçe taraftarlarının sosyal medya hesaplarından 12numara.org, teröre karşı tek yürek halinde olduklarını gösterme adına pazar günkü Galatasaray-Fenerbahçe derbisini iki takım taraftarlarının birlikte izlemesi çağrısında bulundu.

Ankara'daki bombalı saldırı tüm Türkiye'yi birleştirdi. Herkes teröre karşı tek yürek olurken, pazar günü oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi çok konuşulacak bir öneri geldi.

Fenerbahçe taraftarlarının sosyal medya hesaplarından 12numara.org, iki takım taraftarlarının derbi maçı omuz omuza seyretmesi çağrısında bulundu.

12numara.org'dan konu ile ilgili olarak atılan tweet’lerde şu ifadeler kullanıldı:

"Hafta sonu oynanacak olan derbi mücadelesinde tavrımız belli olsun. Sahada ve tribünlerde omuz omuza olalım!

Derbiye giriş için TFF karar alsın. Kulüplerimiz anlaşsın. Passolig gerekli düzenlemeleri yapsın. Bekliyoruz."