Sporun her dalında Fenerbahçe

Fenerbahçe sporun her dalında hız kesmeden yoluna devam ediyor… Sarı-Lacivertli ekip, katıldığı tüm turnuvalarda iddiasını sürdürüyor.

Roza SABA MORHAYİM Spor
16 Mart 2016 Çarşamba

 

Fenerbahçe geçtiğimiz hafta futbolda Avrupa Ligi’nde, ardından da Spor Toto Süper Lig’de başarılı sonuçlar elde etti. Sarı Kanarya 10 Mart Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Şükrü Saraçoğlu Stadında konuk ettiği Portekiz ekibi SC Braga’yı Mehmet Topal’ın golüyle 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe böylece çeyrek final yolunda önemli bir adım atmış oldu.

Sarı-Lacivertli ekip ligde de fire vermedi. Fenerbahçe, geçtiğimiz pazar günü oynadığı Kayserispor karşılaşmasından Robin Van Persie’nin 53. dakikada gelen golüyle 1-0’lık galibiyetle ayrıldı. Sarı Kanarya böylece 25. haftayı en yakın rakibi Beşiktaş karşısında maç fazlasıyla lider olarak kapattı. Fenerbahçe’nin domestik turnuvalardaki başarısı sadece ligle sınırlı değil; Sarı-Lacivertli ekip aynı zamanda Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi.

Fenerbahçe’nin önünde şimdilik iki zorlu sınav var; 17 Mart Perşembe oynayacağı SC Braga rövanş karşılaşması ve deplasmana çıkacağı Galatasaray derbisi. SC Braga karşısında alınacak her türlü galibiyet veya beraberlik Fenerbahçe’yi UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale taşıyacak. Sarı-Lacivertli ekibin bu karşılaşmadan sonra enerjisini ve motivasyonunu büyük derbiye yansıtması gerekli. Rakibi Galatasaray’ın son zamanların en kötü sezonunu geçiriyor olması, buna karşılık Fenerbahçe’nin sezon içerisinde istikrarlı bir başarı grafiği çiziyor olması Sarı-Lacivertli ekip için avantaj oluşturabilir ancak bu derbi iki takım arasında prestij meselesi olarak görüldüğünden Galatasaray kendi evinde ezeli rakibine kolay kolay geçit vermeyecektir.

BASKETBOLDA ŞAMPİYONLUK HİÇ UZAK DEĞİL

Basketbola geldiğimizde, yine rakipleri karşısında dominant bir Fenerbahçe çıkıyor karşımıza.

Sarı-Lacivertli ekip futbolda olduğu gibi Spor Toto Basketbol Ligi’nde de zirvede bulunuyor.

Fakat Fenerbahçe’nin basketbolda altı çizilmesi gereken en önemli başarısı ise şüphesiz ki Euroleague’de sergilediği olağanüstü performans. Deneyimli teknik adam Željko Obradović liderliğindeki Sarı-Lacivertli ekip Top 16’da bulunduğu grupta liderlik koltuğunda oturuyor. Fenerbahçe oynadığı on karşılaşmadan dokuz galibiyet elde ederek Euroleague’de çeyrek finali garantiledi.

Geçtiğimiz sene Euroleague’de Final Four’a yükselme şansını yakalayan Fenerbahçe’nin bu sene Berlin’deki Final Four’a gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu sene hedef şüphesiz ki şampiyonluk; Sarı-Lacivertli ekibin yetenekli kadrosu da göz önünde bulunduğunda şampiyonluk hiç de uzak değil.

BAYANLAR DA İDDİALI

Sarı kanarya futbolda üç farklı kulvarda şampiyonluk yolunda ilerliyor; Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi.

FIAT Türkiye Kupası finalinde rakibi Darüşşafaka Doğuş’u 67-65’lik sonuçla mağlup eden Fenerbahçe, kupayı evine götürerek basketboldaki ilk kulvarını başarı ile tamamladı. Geriye kaldı iki kulvar; Spor Toto Basketbol Ligi ve Euroleague şampiyonluğu.

Fenerbahçe’nin Avrupa’da sadece erkek futbol ve basketbol branşlarında iddiası yok; kulübün aynı zamanda bayan basket ve bayan voleybolda Avrupa şampiyonu olma olasılığı bulunuyor. Sarı-Lacivertli ekip şu anda dünyada dört farklı branşta Avrupa’da şampiyonluk elde etme ihtimali olan tek spor kulübü.