İsrail: “BM İnsan Hakları Komitesi, İsrail konusunda saplantılı”

İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Eviatar Mano, UNHRC (BM İnsan Hakları) komisyonunun bir toplantısında yaptığı konuşmada, UNHRC’nin İsrail konusunda saplantılı olduğunu belirtti.

Dünya
15 Mart 2016 Salı

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan toplantıda Manor, UNHRC’nin her zaman İsrail’e karşı sübjektif bir tutum sergilediğini, böyle bir davranışı herhangi bir birey sergilese bunun psikolojik tedavi gerektireceğini dile getirdi. 

Mano, UNHRC’nin İsrail saplantısının psikolojide 'Obsesif  Kompulsif Bozukluk’ olarak nitelendirildiğini ve tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu söylemekten de çekinmedi.

İsrailli temsilci, komisyonun son günlerde ülkesi hakkında altı raporu gündeme getirdiğini, beş karara imza attığını, İsrail’i kınadığını  ancak Ortadoğu’daki diğer ülkelerde yapılan insan hakları ihlallerini görmezden geldiğini vurguladı. 

Manor şöyle konuştu: “ Komisyon İsrail konusunda 'Obsesif Kompulsif bozukluğundan mustarip. Komisyon bu hastalığına engel olamıyor ve devamlı İsrail aleyhinde rapor yazıyor.

Sizi uyarıyorum, bu hastalığı olanların intihar riski yüksektir. Bu gidişle komisyon kendi sonunu getirecek. Tavsiyem komisyonun enerjisini dünyadaki diğer çatışma bölgelerine yöneltmesi ve İsrail’e gösterdiği aynı  tepkiyi o bölgeler için de göstermesi.” 

Manor, Komisyondan, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserinin, Suriye konusunda yaptığı uyarıya konsantre olmasını talep etti. 

Manor,  bahsettiği BM Yüksek Komiserinin uyarısında şu ifadeler yer alıyordu: “4,8 milyon Suriyeli mülteci konumunda. 13,8 milyon Suriyeli, Iraklı ve Yemenli ülkesinden sürülmüş durumda. 7,6 milyon Yemenli beslenme zehirlenmesi ile karşı karşıya ve 14 milyon kişi en basit sağlık hizmetinden yoksun.”