İsrail Polisi: Tel Aviv saldırganı yuvalara okullarına saldıracaktı

İsrail polisi, basına yaptığı açıklamada, yılbaşında Tel Aviv’de üç kişiyi öldüren Nasahat Milhem adlı teröristin planları arasında yuva okullarına saldırmak olduğunu, ancak yakalanacağını anlayınca planını değiştirdiğini belirtti.

Dünya
14 Mart 2016 Pazartesi

Polis, kapsamlı yapılan soruşturma sonunda kendi hatalarını da ifşa etmekten kaçınmadı. 

Buna göre polis yetkilileri, şüphelinin ‘belediye otobüsünde şehri terk ederken görüldüğü’ şeklinde bir ihbarı ihmal etmiş, saldırının ardından  36 saat geçmesine rağmen şüphelinin fotoğrafını kamuya ve basına dağıtamamıştı.

Geçtiğimiz pazar günü yayınlanan polis raporu, İsrail’de halihazırda halktan gelen şüpheli şahıs uyarılarının çokluğuna dikkat çekti ve olay günü bu tip telefonların sayısının  yüzde 600 arttığını kaydetti.

Dolayısı ile müfettişler, ülkenin dört bir köşesinden acil polis hattına gelen aramaları kontrol eden sistemin en kısa zamanda değişmesi gerektiğini tavsiye etti.

İki Yahudi asıllı İsrailliyi Tel Aviv’de bir barın önünde öldüren saldırgan Milhem, daha sonra olay yerinden çevirdiği taksi ile kaçmış, taksinin İsrailli Arap şoförünü de görgü tanığı olmasın diye boş bir arazide katletmişti. n

Ardından memleketi Kuzey İsrail’deki Umm Al Fahm kasabasına kaçan terörist, burada polis ile girdiği silahlı çatışmada ölü ele geçirilmişti.