‘34 ölü 125 yaralı’

Ankara´nın kalbindeki bombalı saldırı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu bakanlar ve bürokratlarla acil toplantı yaptı.

Toplum
13 Mart 2016 Pazar

Sağlık Bakanı  Mehmet Müezzinoğlu'nun  toplantı sonrası basına açıklamasına göre,  saldırıda 30'u olay yerinde olmak üzere 34 kişi can verdi, 125 kişi yaralandı.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen güvenlik zirvesi sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala da  açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile kameraların karşısına geçen Ala, otobüs durağında bekleyen vatandaşlara seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlendiğini söyledi.

Bu tür saldırıların kendilerini yıldıramayacağını belirten Ala şöyle devam etti: "Saldırıyla ilgili ciddi emarelere ulaşılmıştır, ciddi bulgular elde edilmiştir ama kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen elde edilip soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir ve kesin kanaate varıldıktan sonra açıklanır." 

Ala'nın ardından Sağlık Bakanı, can kayıpları ve yaralılarla ilgili bilgileri güncelledi. Müezzinoğlu'nun açıklamasına göre, saldırıda 30'u olay yerinde olmak üzere 34 kişi can verdi, 125 kişi yaralandı. Yaralılardan 19'unun durumu ciddi, 7 hasta ameliyatta. Sağlık Bakanı bu 26 yaralı dışındakilerin hafif yaralı olduğunu, bu gece taburcu edilebileceklerini söyledi.  

Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki toplantı, basına kapalı gerçekleştirildi. 1,5 saat süren toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya ve Ankara Milletvekili Ertan Aydın katıldı.