‘Career and Mentoring Day’de UÖML mezunları buluştu

Toplum
7 Mart 2016 Pazartesi

Koç, Bilgi, Sabancı, Bahçesehir, Özyeğin, MEF, İstanbul Moda Akademisi, Yeditepe ve Haliç Üniversiteleri’nin temsilcileri UÖMO’da stant açtılar. Öğrencileri üniversiteler ve bölümleri hakkında bilgilendirdiler. Genç Girişimci UÖML Mezunu İzzet Zakuto “Başarılı Bir Girişim Öyküsü: Scorp” adlı sunumu ile günün açılış konuşmasını yaptı. Üç ardışık zaman diliminde paralel oturumların yapıldığı Halkla İlişkiler, Mezunlar Kolu ve Lise Rehberlik Bölümü’nün organize ettiği günde öğrenciler,  mezunlardan 21 farklı meslek hakkında bilgiler aldılar. U-TURN genç mezunlar grubunun organize ettiği mentoring saatinde de 12.sınıf öğrencileri üniversite eğitimlerine devam etmekte olan mezunlarla bir araya gelerek üniversitelerin koşullarını ve kampüs yaşamını ilk ağızdan dinleme fırsatını buldular.

“Meslek seçimi, yetişkinliğe hazırlanan gencin en önemli meselelerinden biridir ve bu dönemde alınan kararların tüm yaşamı derinden etkileyebileceği bir gerçektir” diyerek günün önemini vurgulayan UÖML Rehberlik Servisi Danışmaları “Bu günün bizim için bir diğer anlamlı yönü meslek tanıtımına gelen uzmanların okulumuzun mezunları olmalarıdır. Kısa süre önce bu sıralarda öğrenci olan eski mezunlarımızı, büyümüş, yetişkin olmuş, başarılı çalışmalara imza atmış bireyler olarak görmek bizleri ayrıca mutlu etmektedir” diyerek bu çalışmaların öğrencileri bilinçli meslek seçimi ve hedefe yönelik gelecek kararları konusunda motive ettiğini ifade etti.

 

İZZET ZAKUTO

UÖML Mezunu Genç Girişimci İzzet Zakuto’nun kurduğu Scorp her gün ortalama 100 kişi tarafından tıklanıyor. Yatırımcılar, dünyanın en samimi sosyal medyası olarak anılan ve yüz binlerce gencin dilediği konuda fikrini söylediği bu uygulamanın değerinin bugün 10 milyon dolara dayandığı ifade ediyor.