Anlaşma nerede kaldı?

TÜRKİYE - İSRAİL yetkililerinin ikili görüşmeler yaparak uzun süredir bozuk olan ilişkileri düzeltme yönündeki çabaları sonuç bekliyor.

Dünya
9 Mart 2016 Çarşamba

İSRAİL’DEN AÇIKLAMA YOK

  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, İsrail ile yapılan müzakerelerin sonuçlanmak üzere olduğunu, yakın zamanda ortak açıklama yapma noktasına gelebileceklerini açıklamasına rağmen, bu konuda İsrailli yetkililerin hiçbir açıklama yapmaması kafalarda soru işaretleri doğuruyor.

MÜZİKTE ORTAK FESTİVAL

  Son dönemler siyasette sinyallerini veren normalleşme, ilk kez kültür ve sanat alanında da kendini göstermeye başladı. Uzun süredir, turizm, sanat, kültür gibi alanlarda ortak paylaşımları yaşamayan Türkiye ve İsrail, mart ayında bir müzik festivalinde ortaklığa imza atıyor. 9-12 Mart tarihleri arasında Tel Aviv’de, 10-13 Mart tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan Sound Ports Müzik Festivali’nde, Türkiye ve İsrail’in dünyaya kazandırdığı sanatçıların yanı sıra destek veren Fransız ve Kübalı müzisyenler iki ülkede sahne alacak.

TÜRKİYE-İSRAİL ARASINDA SON KAVŞAK

  “Bölgedeki tüm gelişmeler, ortak çıkarları bulunan ve benzer tehditlerle karşı karşıya olan bu iki ülke için artık ilişkilerde normalleşme, Mavi Marmara dosyasını geride bırakma zamanının geldiğini haykırıyor.”

 

Karel Valansi yazdı: İsrail-Türkiye son kavşak,

https://www.salom.com.tr/haber-98445-turkiyeIsrail__arasinda_son_kavsak.html