Apple sessiz sedasız İsrail’de ürün tasarım merkezi kurdu

Donanım, program ve tasarımları ile dünyanın en yenilikçi firması Apple sessiz sedasız İsrail’in Herzlia teknoloji merkezinde yeni bir donanım tasarım merkezi kurdu.

Dünya
3 Mart 2016 Perşembe

iPhone gibi Apple’ın efsanevi ürünlerinin son modellerinin tasarlanacağı araştırma geliştirme merkezi için şimdiye kadar 1,2 milyar dolar harcandı.

İsrail gazetelerinin bildirdiğine göre, şirketin gelecekteki ürünlerinin elektronik devrelerini tasarlanacağı merkez, hali hazırda İsrailli mühendisleri işe almaya devam ediyor. 

Araştırma merkezi gelecekte Apple ürünlerinde kullanılacak ana işlemci devrelerini tasarlayacak. 

Apple’ın  donanımdan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Johny Srouji İsrail’deki araştırma merkezinde gazetecilere  Apple’ın tasarım felsefesinin hiç değişmediğini söyledi.

Srouji, “Kurucularımızdan  Steve Job’tan bu yana Apple’da değişmeyen prensip; insanların hayatlarını değiştirecek ancak estetik olarak da vurucu olacak benzersiz ürünler tasarlamaktır” şeklinde konuştu. 

Apple’da önemli bir yönetici olan İsrailli Srouji,  geçtiğimiz aralık ayında genel müdür yardımcılığına atandı. Böylece Srouji teknoloji devinin geleceğine karar veren,  en önemli on kişiden biri oldu.

 

Apple’ın  donanımdan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsrailli Johny Srouji