UÖMO, Göktürk’te Anneli Oyun Grubunu başlattı

Toplum
2 Mart 2016 Çarşamba

Yedi yıl önce Ulus Kampüsünde başlayan UÖMO Anneli Oyun Grubu’na her yıl yaklaşık 30 çocuk katılıyor. Günümüzde 0-3 yaş eğitiminin öneminin her geçen gün arttığını söyleyen UÖMO Anaokulu Müdürü Emel Levi, “Ulus Özel Musevi Okulları olarak yıllardır anneli oyun grubu programını yürütüyoruz. Oyun grupları çocuklarda sosyalleşme sürecini başlatan ve destekleyen ortamlardır. Çocuklarımızın anneleri veya en yakınları ile katıldıkları bu grupta amacımız onların aile sıcaklığında eğlenerek eğitime ilk adımı atmalarını sağlamak ve anne- çocuk birlikte kaliteli zaman geçirmelerine olanak sunmaktır. Göktürk’te yaşayan genç annelerden gelen teklif üzerine programımızı Göktürk My Gym’de başlattık. Eğitimlerimiz alanında uzman anneli oyun grubu öğretmenlerimiz ve Göktürk My Gym deneyimli kadrosu işbirliğinde gerçekleşmektedir” dedi.

0-3 yaşta eğitim niçin bu kadar önemli?

Bir çocuğun beyni hayatının ilk üç yılında bir yetişkin beyninin yüzde 80 büyüklüğüne ulaşır. Bu sebepten ilk üç yıl çocuğun fiziksel, sosyal, bilişsel gelişimini hareket, yaratıcılık ve sosyal programlarla desteklemek çok önemlidir.

UÖMO Anneli Oyun Grubu’nun hedefleri nelerdir?

Anneler böyle bir grupta oyun oynamanın gelişme ve öğrenme ile sonuçlandığını net olarak izleyebiliyor ve bu programın devamını evde uygulama fırsatına sahip oluyorlar. Çocuklarımız için hedefimiz öğrenmeye hazırlıktır. Bu grupta en güvendikleri varlık olan anneleriyle birlikte, deneyimli anaokulu öğretmenlerimiz eşliğinde eğlenirken, sosyalleşmenin de ilk adımlarını atıyorlar. Oyunla; dokunma, tatma, görme, işitme ve koklama duyularını kullanarak yeni şeyler öğreniyor, keşfediyorlar. Sosyal, duygusal, bilişsel, motor ve dil becerileri gelişiyor.