Los Angeles Yahudi cemaatinde 80 bin dolarlık soygun

Los Angeles çevresinde yer alan Yahudi derneklerini hedef alan soygunlarda yaklaşık 80 bin dolar değerinde cihaz ve değerli eşyalar çalındı.

Dünya
2 Mart 2016 Çarşamba

Los Angeles Yahudi medyasında yer alan habere göre, Batı Hollywood bölgesinde aynı binayı paylaşan Hollywood Temple Beth El sinagogu ve İran Amerika Yahudi Federasyonundan ses ve dinleme cihazlarıyla beraber başka eşyalar da çalındı. Polis, kaybın değerinin 80 bin dolar civarında olduğunu belirtti.

Polis raporuna göre hırsızlık olayı 7 Şubat sabahı gerçekleşti.  Cihazlara ek olarak içinde tarihi belgelerin bulunduğu bir kasa da çalındı. Beth El Sinagogu içinde yer alan Makom LA de  bazı değerli eşyalarının çalındığını açıkladı.

Polis, kamera görüntülerinin kullanılabilecek bir kanıt gösteremeyecek kadar bulanık olduğunu ve hiçbir parmak izinin bulunmadığını belirtti. Medyaya konuyla ilgili açıklama yapan Batı Hollywood Merkezi Los Angeles İlçe Şerifi Edward Ramirez hiç bir şüphelinin olmadığını, zorla içeri girildiğini ya da dışarı çıkıldığını gösteren bir işaretin de olmadığını dile getirdi.

Makom'un lideri olan Hazan Danny Maseng gazeteye, düzenlenen ‘bekarlar gecesi’ etkinliğinden sonra birinin dernek binasının içinde kalmış olabileceğini ve hırsızlığı gerçekleştirmiş olabileceğini belirtti.