Zamane Çocukları Tiyatroda

Bu hafta sizleri çocuklarınızla birlikte tiyatro ve atölyelerle zengin bir programa davet ediyoruz. Ayrıca İstanbul Modern, çocuklara çok özel bir sergi deneyimi sunuyor. Çocuklar, özel hazırlanan bilmecelerin yanıtlarını ‘YOK OLMADAN’ sergisinde yer alan sanat çalışmalarında ararken, sanatın farklı uygulama biçimlerini tanıyor ve bazı sanatçıların yaşam öykülerini dinliyorlar.

Raquel AŞKANER HABİB Çocuk-Aile
2 Mart 2016 Çarşamba

 

Trump Tiyatro’da 26 Mart’a kadar, Tiyatro Mie’de 17 Nisan’a kadar, Tiyatro Alkış’ta 26 Mart’a kadar devam eden çocuk oyunları için biletler Biletix’ten temin edilebilir.

İSTANBUL MODERN’DE Çocuklara Özel Hafta Sonu Eğitim Programları

Detaylı bilgi: 0212 334 73 52 veya 

[email protected]

Mart sonuna kadar devam eden program için rezervasyon yapmanız gerekmektedir.

Oyuncak Sergisi - 5000 Yıllık Hikaye

Mall Of İstanbul - 1. Kat, İstanbul

Yazar ve şair Sunay Akın’ın özel koleksiyonundan oluşan oyuncaklar, Oyuncak Sergisi aracılığıyla Mall of İstanbul’da farklı kuşakları evrensel bir ortak paydada buluşturuyor. Sergi, 3 Ocak -24 Nisan tarihleri arasında her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Yaratıcı Ebru Atölyesi 
Modern bir yaklaşımla oluşturulan, eğitsel çalışma için tüm malzemelerin sunulduğu atölye faaliyetinde ebru sanatının tüm incelikleri anlatılmakta. Katılımcılar tasarladıkları sanatsal çalışmaları hatıra olarak yanlarında götürebilmekteler.

Kinetik Kum Atölyesi
Atölye içinde sunulan çeşitli geometrik kalıplar ve oyun hamuru gibi kolayca şekil alabilen kinetik kum ile katılımcılar dilediği şekilleri tasarlayıp üretebilecekler.

Yaratıcı Kukla Atölyesi
Atölye içerisinde sunulan çeşitli malzemeler ve özel olarak tasarlanmış kitler sayesinde, ziyaretçiler kendi gölge oyunu karakterlerini ve kuklalarını tasarlayabilmekte ve hatıra olarak yanlarında götürebilmektedir.

ATÖLYELER

Müzedeki Kim?

4-6 ve 7-10 Yaş Grubu

Yerleştirme sanatının ele alındığı bu program çocukları, kendi alanlarını Deneysel Hareket Atölyesinde yaratarak, bu alanlar için özel masalsı düzenlemeler oluşturmaya davet ediyor.

4-6 ve 7-10 Yaş Grubu

Zeytinyağı ile su birbirine karıştırılınca ne olur? Su kaynayınca ne olur? Bu program, çocukların cevaplarını bildiği basit deneylerden yola çıkıyor. 

Doğanın Gölgeleri

4-6 ve 7-10 Yaş Grubu

Çocuklar atölyede bir yaprağın, bir ağaç dalının gölgesini, rüzgar, yağmur, kuş sesleri gibi seslerle hareket ettirerek gölge oyunları oyuyor.

 

Çocuklara özel rehberli turlar

Bilmecelerle ‘Sanatçı ve Zamanı’ Sergisini Geziyorum

4-6, 7-10 ve 11-15 Yaş Grubu

İstanbul Modern, çocuklara çok özel bir sergi deneyimi sunuyor. 

Bilmecelerle ‘YOK OLMADAN: Doğa ve Sürdürülebilirlik Üzerine Bir Sergi’

7-10 ve 11-15 Yaş Grubu

İstanbul Modern, çocuklara çok özel bir sergi deneyimi sunuyor. Çocuklar, özel hazırlanan bilmecelerin yanıtlarını ‘YOK OLMADAN’ sergisinde yer alan sanat çalışmalarında ararken, sanatın farklı uygulama biçimlerini tanıyor ve bazı sanatçıların yaşam öykülerini dinliyorlar.