Pera Film’de Kira Muratova

Pera Film, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Rus sinemasının en önemli kadın yönetmenlerinden Kira Muratova’nın filmlerinden oluşan ‘Gölgede Kalmış Aşk’ başlıklı programı sunuyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
2 Mart 2016 Çarşamba

Programda sinemanın tüm kalıplarını reddeden efsanevi yönetmen Muratova’nın altı uzun metrajlı filmi izlenebilecek. 19 Mart’a kadar sanatçının ‘Kısa Karşılaşmalar, Tutkular, Astenik Sendrom, Akortçu, Üç Hikaye ve Çehov’un Motifleri’ adlı filmlerini seyredebilirsiniz.

www.peramuzesi.org.tr

 

Arif Aşçı’nın ‘YELKOVAN’I

Millî Reasürans Sanat Galerisi, 2 Mart-15 Nisan tarihleri arasında ünlü fotoğrafçı Arif Aşçı’nın son dönem yapıtlarını içeren bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Aşçı’nın Millî Reasürans Sanat Galerisi için hazırladığı ve ‘Yelkovan’ adını verdiği sergisi, beş yıllık bir sürecin sonunda ortaya çıkan fotoğraflarından oluşuyor. Sanatçı bu eserlerinde, her gün, her an, bakıp, dikkat etmediğimiz şeylerin birbirleriyle kurdukları gizli görsel bağlantıların sırlarını açıklamaya çalışıyor.  Ayrıca sergi için hazırlanan yayımda, Károly Aliotti tarafından kaleme alınan bir metine de yer veriliyor.

www.millireasuranssanatgalerisi.com

 

 

‘ARKA BAHÇE’yi Bedri Baykam’la gezin!

Ressam Bedri Baykam’ın 136. sergisi ‘Arka Bahçe’, Piramid Sanat Galerisinde devam ediyor. 2013-2015 yılları arasındaki çalışmalarının yer aldığı sergide, sanatçının düşünsel ve teknik planda kendi yakın geçmişinin bir sentezini oluşturan eserler sergileniyor. Baykam ‘Arka Bahçe’de, Şerit Resimler, Gerçek Sahteler, Lolitart, Tarihin Röntgencisi ve Be My Guest gibi serilerine atıfta bulunuyor.  Sergi, 27 Mart Pazar gününe kadar Piramid Sanat’ta izlenebilir.

www.piramidsanat.com

 

DİSLEKSİ

Ressam Aylin Menekşe ‘DİSLEKSİ’ adını verdiği kişisel sergisi ile  29 Şubat -11 Mart tarihleri arasında Vakıfbank İstanbul Sanat Galerisinde. Menekşe, sergisinde tarihsel olarak insanoğlunun farklı dönemlerine ait kayıtları resmediyor. Kültürel ve sosyal kayıtların yanı sıra insan algısının ürettiği canlı cansız imajlardan kolajları içeren çalışmaları, insan algısının çalışma yöntemleri ve bellek oyunlarını içeriyor. Sanatçı bu projesinde,  kısaca öğrenme zorluğu ve bozukluğu olarak tanımlanabilecek ancak ‘dahilerin hastalığı’ olarak da bilinen disleksiye de dikkat çekmek, bilinç yaratmak istedi; sergi gelirinin yarısını da Türkiye Disleksi Vakfı’na bırakıyor.  Sergi, 11 Mart’ta kadar izleyiciye açık olacak. Adres: Vakıf Sanat İstanbul Genel Müdürlük Sanat Galerisi, Levent Mh. Çayırçimen Sk. No:7 Levent

www.aylinmenekse.com