İngiliz Yahudi kanalına Avam Kamarasında açılış

İngiltere’de Yahudi bilinci sağlayacak J-TV adlı YouTube kanalı ses getiren bir açılış yaptı. J-TV adlı uluslararası Yahudi YouTube kanalı İngiltere parlamentosunun alt kanadı olan Avam Kamarası’ndaki etkinlik ile yayına başladı.

Dünya
2 Mart 2016 Çarşamba

İngiliz öğrenci Oliver Anisfeld kurduğu kanalın amacının İngiltere’deki Yahudilere Yahudi mirasının güzelliğini göstermek, İngiltere’deki cemaatin Yahudi eğitimini arttırmak olduğu belirtildi. İsrail’in Jerusalem Post gazetesine konuşan Anisfeld insanların kullandığı yeni medyayı kullanmanın gerekliliğine vurgu yaparken kanalının Yahudi toplumunda bir ilk olduğunu belirtti.

Anisfeld kanalı kurarken önde gelen hahamlar, politikacılar, medya ve iş dünyasından liderlerden destek aldı. Kanal haftada dört kere yayın yaparak güncel konular, Yahudi bilgeliği, güncel fikir önderleri ve trendler ile Yahudi yemeklerini konu alacak.

Nitekim kanalın açılışı ile yer alan ilk videolarda İngiltere eski Hahambaşı Lord Jonathan Sacks, Waze adlı uygulamanın sahibi Uri Levine ve ABD eski başkanları Ronald Reagan ile George W. Bush’a danışmanlık yapan Elliot Abrams ile yapılan röportajlar yer aldı.

Kanalın Avam Kamarasındaki açılış etkinliğinde söz alan İngiliz milletvekili Jonathan Djanogly Tevrat’tan İşaya’dan alıntı yaptı. Djanogly “İşaya’nın Yahudilerin tüm uluslara ışık tutmasından bahsederken bir TV kanalı kurmaktan bahsettiğini düşünmüyordum. Fakat İşaya bugün yaşasaydı kesin duruma uyum sağlardı” şeklinde konuştu.