Yahudi yazarın 1935´te Naziler için yazdığı satırlar günümüzde halen geçerli

Avrupa’da mültecilerin karşılaştığı güçlüklere insanların dikkatini çekmek, duyarlılıklarını artırmak üzere gerçekleştirilen etkinlikte Alman Yahudi’si yazar Lion Feuchtwanger’in Holokost dönemine ait mektubunun okunmuş olması ilgi çekti.

Kültür
2 Mart 2016 Çarşamba

İngiliz aktör Jude Law, Calais’de mülteciler önünde yaptığı konuşmada, yazar Lion Feuchtwanger’in 1935’te kaleme aldığı Nazileri eleştiren açık mektubunu okudu.

Avrupa’da mültecilerin karşılaştığı güçlüklere insanların dikkatini çekmek, duyarlılıklarını artırmak üzere gerçekleştirilen etkinlikte Alman Yahudi’si yazar Lion Feuchtwanger’in Holokost dönemine ait mektubunun okunmuş olması ilgi çekti. Jude Law, 21 Şubat Pazar günü, Fransa’da 4.000 mülteciyi barındıran Calais kampında, 200 kişi önünde canlı bir performans sergiledi. “Yaşayan Mektuplar” adını taşıyan performans günümüzde göçmenliğin hala ciddi bir sorun oluşturduğunu vurguladı.

Döneminin tanınmış bir romancısı ve oyun yazarı olan Lion Feuchtwanger Nazileri iktidara geldikleri 1933 yılından önce de sertçe eleştiren bir kişiydi.