Fransa’yı Eurovision’da bir İsrailli temsil edecek

İsrail’de TV programı ‘Bir Yıldız Doğuyor’ ile meşhur olan ve aynı zamanda Fransa’daki müzik yarışması The Voice’da üçüncü gelen Amir Haddad, Erovision 2016’da Fransa için söyleyecek.

Dünya
1 Mart 2016 Salı

32 yaşında olan ve hem İsrail hem de Fransa vatandaşı olan Haddad henüz 8 yaşında iken Fransa doğumlu  babası ile  İsrail’e göç etmiş. 

Haddad ilk olarak on yıl önce İsrail’de TV müzik yarışma programı Bir Yıldız Doğuyor’da keşfedilmiş.  İsrailli genç sekiz yıl sonra da Bir Yıldız Doğuyor programının Fransız versiyonu olan The Voice’da üçüncü gelince Fransa’da ünlü bir şarkıcı olmuş.

Haddad geçtiğimiz yıl da ilk albümü ‘Amir’i piyasaya sürmüş.  İsrailli şarkıcının Eurovision yarışmasına katılma sebebi Fransa’nın yarışmadaki eski prestijini yeniden elde etmek istemesi.   

Fransa Eurovision yarışmasının kurucu bir üyesi olduğundan Haddad yarı finallerde yarışmayarak doğrudan finale gidecek. Fransa’nın şarkısının ne olacağı ise şimdilik sır gibi saklanıyor ve ancak önümüzdeki ay basın ile paylaşılacak. Ancak dedikodulara göre Haddad’ın, ‘J’ai Cherché’ (Seni Aradım) şarkısı bu sene Fransa’yı temsil edebilir.