Yahudiler ve Araplar Kudüs’te barış için koşuyorlar

Kudüs her zaman Arap-Yahudi çatışmasının mihenk taşı olmuştur. Ancak ´Sınırların Ötesine Koşmak´ organizasyonu bunu sporla aşmak istiyor.

Dünya 0 yorum
1 Mart 2016 Salı

Kudüs’ün Arap ve Yahudi sakinlerinin kurduğu organizasyon iki farklı toplumun insanlarını sabah koşusunda ve sporda bir araya getiriyor.

Amaç, beraber egzersiz yaparak, barış için koşmak. Bir yıl evvel 36 yaşındaki Israel Hess ve 18 yaşındaki Shoshana Ben-David tarafından kurulan spor grubu içinde bugün, dindar-laik Yahudiler, Müslüman ve Hıristiyan gençler var.

Grup Kudüs’ün farklı toplumları arasında diyaloğu arttırmakta başarılı olunca, benzer organizasyonları Hayfa ve Tel Aviv-Yafo’da da oluşturmak için girişim başlatılmış.

Gruba katılmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Organizasyonda tanışan Arap ve Yahudiler daha sonra, toplu sinemaya gitme, akşam yemekleri gibi  farklı sosyal faaliyetlerde de bir araya geliyorlar.

Hess, sadece Arap ve Yahudileri değil Yahudi camiasından da dindar ve laik bireyleri bir araya getiren organizasyonu için şöyle konuşuyor: “Burada ispat ettiğimiz gerçek, farklı kültürlere ait gençlerin ortak bir amaç için bir araya geldiği zaman pekala arkadaş olabilecekleridir.”

 

 

 

1 Yorum